Η "Οδύσσεια του διαστήματος" σε 70mm... Εμπειρία.

Published: 23 Apr 2018, 11:45

Πριν ακριβώς 50 χρόνια κυκλοφόρησε το θρυλικό «2001: A Space Odyssey» του Stanley Kubrick, η οποία μέχρι και σήμερα αποτελεί μία από τις ταινίες που κάθε σινεφίλ πρέπει να έχει δει στη ζωή του. Η Warner Bros. ετοιμάζεται να προβάλλει μία εκδοχή σε 70mm του sci-fi αριστουργήματος, τον επόμενο μήνα στο Φεστιβάλ των Καννών.

«Για πρώτη φορά από την εποχή που προβλήθηκε, θα προβληθεί σε 70 mm, που προήλθε από νέα εκτύπωση, από το αρνητικό της αυθεντικής κάμερας» εξήγησε ο Christopher Nolan, που έχει αναλάβει να παρουσιάσει την ταινία στο Φεστιβάλ. «Αυτό είναι πραγματικά μία φωτοχημική αναδημιουργία του φιλμ. Δεν υπάρχουν ψηφιακά τρικ, ή τροποποιήσεις. Αναδημιουργεί το κινηματογραφικό γεγονός που βίωσε το κοινό πριν 50 χρόνια».

Το τρέιλερ που κυκλοφόρησε αρχίζει με την εικόνα από το κόκκινο μάτι του HAL και περιλαμβάνει κάποιες σκηνές από την ταινία του Kubrick, που κάθε φαν του σκηνοθέτη θα ήθελε να ξαναδεί σε νέα, αποκατεστημένη κόπια. Η ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της στις Κάννες στις 12 Μαΐου, και θα την προλογίσει ο Nolan, μαζί με την κόρη του Kubrick, Katharina, και τον επί χρόνια παραγωγό του και γαμπρό του, Jan Harlan. Η ταινία μετά τις Κάννες θα προβληθεί και στα σινεμά.

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos