"Birthday cake": Μαφιόζικα χρόνια πολλά απο κάποια "καλά παιδιά"

Published: 2 Jun 2021, 14:18

Το Birthday Cake -και ας ελπίσουμε όχι τούρτα γενεθλίων στην αφίσα- έρχεται να καλυψει το κενό που άφησε το Irishman και εμείς ποτέ δε λέμε οχι σε μια καλή μαφιόζικη ταινία.

<a href="/en/nea/o-gioyan-makgkregkor-rosos-komis/69542">O Γιούαν ΜακΓκρέγκορ Ρώσος Κόμης</a>ΣΧΕΤΙΚΑO Γιούαν ΜακΓκρέγκορ Ρώσος Κόμης

Ντεμπουτάρει στη σκηνοθεσια ο Jimmy Giannopoulos (αν είναι ελληνοαμερικάνος στηρίζουμε εννοείται) και στο σενάριο ο Shiloh Fernadenz ,o οποίος κρατάει και έναν απο τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Και αν o συγκεκριμένος κύριος δε σας λεει κατι, κανένα πρόβλημα: γιατι το υπόλοιπο cast περιλαμβάνει Ewan McGregor, Val Kilmer (που μετά την περιπέτεια της υγείας του θέλουμε να τον βλέπουμε συνέχεια), William Fichtner, Paul Sorvino, Luis Guzman.

Όπως καταλαβαίνετε πολλά καλόπαιδα μαζεμένα με ειδικότητα στα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών. Έναν Αl Pacino περιμέναμε εστω σε 5άλεπτη συμμετοχή και υπογράφαμε χθές

Ο Fernandez πρωταγωνιστεί ως Gio και είναι επιφορτισμένος στο να φέρει μια τούρτα σε αναμνηστική γιορτή της 10ης επετείου του θανάτου του πατέρα του.Το πάρτυ διοργανώνει ο θείος του -αφεντικό της μαφίας του Brooklyn- και μέσα σε ολα αυτά, γίνεται αυτόπτης μαρτυρας φόνου που θα οδηγήσει σε αποκαλύψεις γύρω από τον πατέρα του και λογικά μερικά πτώματα που θα ταϊστούν σε κροκόδειλους. Όλα αυτά εξελίσονται σε μια νύχτα.

Το trailer δείχνει οτι θα είναι μια τίμια προσπάθεια, τα βλέμματα σκληρών τύπων δίνουν και παίρνουν και το κομμάτι της πίτας -ή μάλλον της τούρτας- θα μοιραστεί με συνοδεία φονικών και γεγονότων που θα έπρεπε να παραμείνουν θαμμένα στη λήθη.

Mετα την υπερπαραγωγή του Irishman που άρεσε στους περισσότερους (αν εξαιρέσουμε τη σκήνη που ο '30αρης'  Ντε Νίρο κλωτσάει τον μανάβη και δεν έχει ανάσες, που δεν άρεσε σε κανέναν), εδώ μιλάμε για κάτι πιο προσγειωμένο, βασισμένο πιο πολύ στους χαρακτήρες και το κέφι των πολλών δευτεραγωνιστών.

Θα έλεγα οτι είναι το επόμενο Killing Them Softly/2012 (το οποίο αξίζει να του ρίξετε μια ματιά), εξίσου σκοτεινό και λιγομίλητο.

Mίλτος Παπατριανταφύλλου

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos