Somewhere in Queens

Somewhere in Queens - κριτική ταινίας

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Ο Leo και η Angela Rousso ζουν μια απλή ζωή στο Queens, περιτριγυρισμένοι από την αυταρχική ιταλοαμερικανική οικογένειά τους. Όταν ο γιος τους αποδεικνύεται επιτυχημένος παίκτης στην ομάδα μπάσκετ του γυμνασίου του, ο Leo διχάζει την οικογένεια καθώς προσπαθεί να κάνει το όνειρο πραγματικότητα για τον γιο του.

Άποψη: Το " Somewhere in Queens" του Ray Romano είναι μια ασυνήθιστη ταινία. Ο Romano, ο οποίος έγραψε το σενάριο μαζί με τον Mark Stegemann, πρωταγωνιστεί ως Leo Russo. Είναι ένας πενηντάρης σύζυγος και πατέρας από το Queens, ο οποίος εργάζεται σε μια οικογενειακή κατασκευαστική εταιρεία υπό την επίβλεψη του δικού του πατέρα. Όταν ο γιος του Sticks (Jacob Ward) χωρίζει από την κοπέλα του Dani (Sadie Stanley), ο Leo αποφασίζει να δωροδοκήσει το κορίτσι ώστε να τα ξαναφτιάξει με τον γιο του μέχρι εκείνος να πάρει υποτροφία. Ναι, η πλοκή είναι τόσο παράξενη και άβολη όσο ακούγεται.

Οι χαρακτήρες είναι ρεαλιστικοί. Ο Romano αφήνει ένα αστείο ή μια αμήχανη στιγμή να σκάσει την κατάλληλη στιγμή, ενώ τα οικογενειακά δείπνα που παρουσιάζει τακτικά στην ταινία έχουν έναν πυρήνα αστάθειας που είναι συναρπαστικός και δυσάρεστος με έναν πολύ πραγματικό τρόπο. Οι ερμηνείες είναι πειστικές, με τη γλυκόπικρη Angela (Laurie Metcalf) να ξεχωρίζει ως κλασική μαμά αγοριού, με μεσογειακές ρίζες μάλιστα, που ανησυχεί με κάθε κοπέλα που πλησιάζει τον γιο της και επιθυμεί να τον κρατήσει κοντά της όσο πιο πολύ μπορεί.

Η ταινία, όμως, γίνεται απογοητευτική όταν σκεφτόμαστε πόσο κοντράρει το μεσαίο μέρος της, το οποίο προσβάλλει τον νεαρό, ντροπαλό Sticks, με την κανονικότητα μιας οικογένειας όπως αυτή παρουσιάζεται στην αρχή και στο τέλος της. Υπάρχει και μια άλλη ιστορία που συμβαίνει στο παρασκήνιο σχετικά με τον μέτρια ταλαντούχο μπασκετμπολίστα του λυκείου, ο οποίος, ενώ υποφέρει μέσα από την πρώτη του σοβαρή σχέση ανακαλύπτει ότι απολαμβάνει να γράφει με καθαρτικό τρόπο για όσα περνάει και ότι έχει ιδιαίτερο ταλέντο στην ποίηση.

Το subplot των δύο νέων παιδιών που δεν είναι γραφτό να είναι μαζί και ο ρόλος που παίζει η κρίση μεταξύ τους στο να κοιτάξει ο Sticks ειλικρινά τον εαυτό του και να αναρωτηθεί αν αυτό που πραγματικά θέλει από τη ζωή είναι να ζήσει τη φαντασίωση του πατέρα του είναι ενδιαφέρον. Δυστυχώς, η ωραία αυτή οπτική χάνεται μέσα στις απανωτές κρίσεις του Leo και στο κόλλημά του να ξεφύγει ο γιος του από την οικογενειακή παράδοση με τον τρόπο που εκείνος έχει φανταστεί, γεγονός που κάνει όλη την υπόθεση να ασφυκτιά τελικά.

Πρώτη δημοσίευση: 6 Sep 2023, 20:36
Ενημέρωση: 6 Sep 2023, 20:36
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Somewhere in Queens
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
106
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos