Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Όταν μια νεαρή μητέρα φυλακίζεται σε μια μικρή αποθήκη από τον βίαιο πρώην φίλο της, καλείται να επιστρατεύσει όλη της την εφευρετικότητα για να βρει τρόπο διαφυγής και να προστατέψει τα δυο παιδιά της πριν να είναι αργά.

Άποψη: Από τον σκηνοθέτη των εξαιρετικών "Salton Sea" & "Disturbia", D.J. Caruso, έρχεται η ανεξάρτητης παραγωγής ταινία “Shut In”, που είδε το φως της δημοσιότητας από την The Daily Wire, τον περασμένο Φεβρουάριο και στην Ελλάδα προβάλλεται σε πρεμιε΄ρα από την Cosmote TV σε VOD. 

Παρότι ανήκει στη λογική του home invasion, η ταινία διαφέρει από άλλα φιλμ τρόμου με παρόμοια θεματολογία. Συνδυάζοντας τα κλειστοφοβικά θρίλερ όπου οι ήρωες είναι παγιδευμένοι σε κάποιο περιορισμένο χώρο, με στοιχεία μιας απειλητικής για τη ζωή τους εισβολής, το “Shut in” πετυχαίνει να κάνει escalate στην αγωνία των θεατών. Εκεί που ποντάρει, όμως, περισσότερο είναι στην συναισθηματική τους φόρτιση. Μέσα από τις δραματικές προσπάθειες της μητέρας να βρει τρόπο διαφυγής, η ταινία σοκάρει σε ανυποψίαστες στιγμές, χωρίς να πρέπει να γίνεται ιδιαίτερα βίαιη.

Η πρωταγωνίστρια Rainey Qualley είναι δυνατή στην ερμηνεία της και σίγουρα ξεχωρίζει. Οι Jake Horowitz και Vincent Gallo παίζουν ρεαλιστικά και γίνονται οι παρακμιακοί χαρακτήρες που σκορπούν τον τρόμο. Το ίδιο επιτυχημένος είναι και ο φυσικός τρόπος που παίζει η μικρή Luciana VanDette. 

Δυστυχώς, τη στιγμή που η θρησκεία μπαίνει από την πόρτα, η ένταση φεύγει από το παράθυρο.

Από τον Rob που βάζει ένα καρφί στο χέρι της Jessica, μέχρι τις σκηνές που κάθεται και διαβάζει τη Βίβλο, το “Shut In” κάνει πολύ ξεκάθαρη τη φύση του που βασίζεται στην πίστη. Έτσι, η μεγάλη ανατροπή που αναμένει ο θεατής δεν έρχεται τελικά ποτέ. Το σενάριο σήκωνε σίγουρα βελτιώσεις και μερικές ακόμα δόσεις ρεαλισμού. Η σκηνοθεσία δεν είναι η πιο εμπνευσμένη που είχε ποτέ ο  D.J. Caruso. Η έλλειψη gory σκηνών και ο σχετικά αργός ρυθμός καταμετρούνται, επίσης, στα μειονεκτήματα.

Συνοπτικά, είναι μια ok ταινία, καλοφτιαγμένη από τεχνικής άποψης. Θα αποτελούσε καλή επιλογή για βραδιά θρίλερ -ή για όποια βραδιά δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε. Αν και δεν θα εντυπωσίαζε ιδιαίτερα τους εξοικειωμένους φανς του είδους, θα έκανε την ώρα να περάσει γρήγορα και με μια σχετική αγωνία.

Πρώτη δημοσίευση: 29 Jun 2022, 13:31
Ενημέρωση: 29 Jun 2022, 13:33
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Shut in
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
89
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos