Prey

Το στερνοπαίδι του Predator στριμάρει Disney Plus και εννοείται θερίζει χωρίς να παίρνει αιχμαλώτους.

prey disney+ - κριτική ταινίας

Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: O φιλήσυχος εξωγήινος της καρδιάς μας επιστρέφει για να αποδείξει και σε μια φυλή Ινδιάνων ποιος κάνει κουμάντο στη τροφική αλυσίδα.

Γνώμη: Το brandname του Predator όπως όλα τα πράγματα στη ζωή είχε τα σκαμπανεβάσματα του.

Από τη θαυμάσια 80s καλτιά του Αρνι με τα λοιπά καλόπαιδα, αλλά και την αστική υγρασία του αρκετά καλού sequel, o μύθος παραδόθηκε σε μια τρελή ιδέα που θύμιζε videogame: το Alien vs Predator με το πρώτο μέρος να είναι αρκετά διασκεδαστικό και τη συνέχεια του να καταλήγει ανέκδοτο.

Ύστερα ήρθε το Predators το 2010 που παρόλο το hate που έφαγε ήταν μια χαρά, με Adrien Brody επικεφαλή μιας ομάδας καθαρμάτων αρκετά κοντά στο πρότυπα της πρωτότυπης επιτυχίας. Το 2019 κατέφθασαν 2 μεγάλα κακά για την ανθρωπότητα. Ο κορονοϊός και το Predator.

Ο Shane Black αφού διέλυσε το Iron Man 3, σε συνεργασία με το studio που δε συμφωνούσαν πουθενά παρουσίασε μια εφιαλτική ταινία με χιούμορ Μάρβελ αφού οι χάρακτηρες σπάγανε πλάκα μιας και ο κίνδυνος ήταν απλώς να τους ξηλώσουν τα κρανία.

Και ήρθε το Prey που δεν έψηνε κανέναν, πλασαρίστηκε σε συνδρομητική πλατφόρμα (Disney +), όλα θύμιζαν λάθος μέσα στο κατακαλόκαιρο: μια απόφαση σαν τα παγωτά 0% που δεν έχουν γεύση.

Έτσι αθόρυβα έδρασε ο Dan Trachtenberg και με το sequel του Cloverfield, το 10 Cloverfield lane ένα μαθηματικά άψογο και minimal θρίλερ επιβίωσης.

Κρατήστε τη τελευταία φράση γιατί κάτι τέτοιο είναι το νέο Predator. Τα αχανή και πανέμορφα δασικά τοπία αποτελούν την αρένα ανάμεσα σε μια φυλή Ινδιάνων που το κυνήγι θεωρείται πεπρωμένο ενώ για τον αιμοδιψή εξωγήινο απλά ένα σπόρ.

Η αποκάλυψη Amber Mithunder μπορεί να μην διαθέτει τα μούσκουλα αλλά τα όπλα της είναι η νεανική της ορμή, μια ηρεμία όταν γύρω της επικρατεί χάος και μια μεθοδικότητα κόντρα σε κάτι ανίκητο. Στη πραγματικότητα μάλλον θα γινόταν κομμάτια αλλά η ιστορία του Δαβίδ εναντίον του Γολιάθ πάντα συγκινεί.

Το butget αν και μετρημένο δε φοβάται να δείξει την απειλή και ο Κυνηγός μοιάζει πιο απειλητικός από ποτέ με άπειρα όπλα και όρεξη να χυθεί αίμα.

Καμιά πλάκα σε κανένα μέρος της ταινίας, κάποιες ατάκες φόρος τιμής στο παλιό, ελάχιστοι διάλογοι, βία όπως επιβάλλεται να είναι σε ένα τέτοιο φιλμ  και κερασάκι στη τούρτα ένα αγωνιώδες δεύτερο μισό που δε παίρνεις ανάσα.

Το τρόπαιο για εμάς είναι ότι  μάλλον έχουμε να κάνουμε με ένα από τα hits του καλοκαιριού.

Κακώς δε βρίσκεται στις αίθουσες ένα τέτοιο φιλμ, αλλά κανείς αλγόριθμος ή κάποια εύπεπτη κωμωδιούλα δε πρέπει να εμποδίσει το Prey  να λάμψει .

Στριμαρει στο Disney Plus και εννοείται θερίζει χωρίς να παίρνει αιχμαλώτους.

Πρώτη δημοσίευση: 6 Aug 2022, 19:37
Ενημέρωση: 6 Aug 2022, 19:38
Τίτλος:
Prey
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
99
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos