Kingdom: Ashin of the North

Kingdom: Ashin of the North - κριτική ταινίας

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Τραγωδία, προδοσία και μια μυστηριώδης ανακάλυψη δίνουν τροφή σε μια γυναίκα που θέλει να πάρει εκδίκηση για την απώλεια της φυλής και της οικογένειάς της.

Άποψη: Το The Kingdom, η πρώτη κορεάτικης παραγωγής σειρά του Netflix, ολοκληρώθηκε επιτυχώς έπειτα από δυο απόλυτα χορταστικές σεζόν, σχετικά με μια επιδημία που μετέτρεπε ανθρώπους σε ζόμπι, από την οποία είχε προσβληθεί και ο ίδιος ο βασιλιάς με τον διάδοχό του να ξεκινά ένα ταξίδι σωτηρίας και λύτρωσης (;).

Στην δεύτερη σεζόν έναν σημαντικό ρόλο, αν και δευτερεύοντα, διαδραματίζει η Άσιν (Jun Ji-hyun), μια κοπέλα που προσπάθησε να βρει πώς προέκυψε η όλη επιδημία.

Έπειτα από το τέλος της δεύτερης σεζόν, ακολούθησε ένα ξεχωριστό μιαμισάωρο επεισόδιο από το Netflix, σαν origin story, που αφορά την ιστορία της Άσιν. Δεν είναι ακριβώς συνέχεια στα όσα γίνονται στην σειρά, είναι σαν spin-off, εστιάζει σε μια ηρωίδα που γνωρίσαμε στην δεύτερη σεζόν της σειράς, αλλά σε μια χρονολογική περίοδο λίγο πριν από τα επεισόδια της πρώτης σεζόν. Βρισκόμαστε στον Βορρά, σε ένα χωριό στο οποίο μένει η Άσιν, και ήδη συζητούν για κάτι το μυστηριώδες που συμβαίνει και αρχίζει σιγά-σιγά να φέρνει τα πάνω κάτω.

Αργεί βέβαια αρκετά να μετατραπεί σε zombie movie, αν κάποιος αναζητά κάτι τέτοιο, καθώς το πρώτο μισό εστιάζει στην ηρωίδα και στο χωριό της και στο δεύτερο μισό αρχίζει να εστιάζει στο ζήτημα της μετατροπής σε αιμοδιψή ζόμπι και έτσι να αποκτά περισσότερη δράση, βία και ζωντάνια (όσο οξύμωρο και αν φαντάζει με τα πεθαμένα-απέθαντα όντα της ιστορίας).

Σίγουρα αυτό είναι που τραβάει περισσότερο την προσοχή του θεατή, καθώς στο πρώτο μισό η υπόθεση εστιάζει πάνω σε γεγονότα που δεν συνδέονται άμεσα με τη σειρά, σχετιζόμενα με έναν χαρακτήρα που δεν ήταν από τους πρωταγωνιστικούς της σειράς, παρότι άφησε το στίγμα του. Απλώς πόσο να ενδιαφερθεί για έναν άνθρωπο που δεν έχεις καν προλάβει να γνωρίσεις λίγο παραπάνω.

Στο δεύτερο μέρος, όταν πλέον τα όσα γίνονται αρχίζουν να έχουν πιο φανερές συνδέσεις με την σειρά, τότε αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον, καταλαβαίνοντας ακόμα καλύτερα μερικά γεγονότα της σειράς και κατανοώντας τις πράξεις της Άσιν στην σειρά αφού γνωρίζουμε πλέον το υπόβαθρό της και τι την οδήγησε εκεί.

Η ταινία ή έξτρα επεισόδιο, αν και αποτυγχάνει στο να δημιουργήσει μια αυτόνομη ταινία, διότι αν την βλέπαμε αυτόνομα από την σειρά και δεν είχε κάποιες συνδέσεις με αυτήν, τότε θα ήταν τελείως περιττή, εντούτοις αποζημιώνει στο τέλος με κάποιες εξηγήσεις και κάποιες ανατροπές που μας επαναπροσδιορίζουν μερικά ζητήματα που είχαμε δει έως τώρα στο Kingdom.

Ίσως για αυτό να άξιζε περισσότερο ή να λειτουργούσε καλύτερα αν εντασσόταν ως πρόσθετο επεισόδιο μέσα στην δεύτερη σεζόν, σαν ένα επεισόδιο-origin story που θα ασχοληθεί με μια ηρωίδα, όπως συχνά γίνεται σε σειρές με πολλούς χαρακτήρες, παρά σαν αυτόνομη ταινία.

Πρώτη δημοσίευση: 23 Aug 2021, 18:33
Ενημέρωση: 23 Aug 2021, 18:33
Τίτλος:
Kingdom: Ashin of the North
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
92
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos