The Rocket

Ο Άλο, είχε την ατυχία να γεννηθεί, ενώ ο δίδυμος αδερφός του να πεθάνει στη γέννα. Αυτό τον καθιστά δείγμα κακής τύχης για την οικογένεια. Όταν η οικογένεια αναγκάζεται να μετακομίσει και η μητέρα του σκοτώνεται σε ατύχημα, ο Άλο αποφασίζει να συμμετάσχει σε ένα φεστιβάλ ρουκετών, όπου ο νικητής όχι μόνο κερδίζει μεγάλο χρηματικό έπαθλο αλλά αποδεικνύεται ως αληθινός νικητής και δείγμα καλής τύχης!
The Rocket - κριτική ταινίας

Λυρικό ντοκιμαντέρ από το Λάος

Ο φετινός νικητής του Tribeca Film Festival είναι ένα…docu-drama από το Λάος. Μπορεί να έχουν μπει λεφτά από την Αυστραλία και την Ταϋλάνδη, αλλά η ουσία της ταινίας είναι από το Λάος, όπου και εκτυλίσσεται η όλη η ταινία. Το Rocket όμως κάνει κάτι παραπάνω, προσφέρει μία εντυπωσιακή ματιά στην ιθαγενή ζωή της χώρας, χρησιμοποιώντας ερασιτέχνες ηθοποιούς, πλαισιωμένους από εξαιρετική φωτογραφία, ζωντανά πλάνα και χρώματα.

Το σκοτεινό θέμα του επώδυνου ερχομού στη ζωή του Άλο, με το στίγμα του «άτυχου», σε συνδυασμό με τον επώδυνο χαμό της μάνας του, επιστεγάζονται από το άγριο θέμα του ξεριζωμού μιας ζωής, σε μια χώρα που προσπαθεί να αναπτυχθεί. Ο Κιμ Μορντοντ έχει ιδιαίτερα διεισδυτική ματιά –μαθημένος σε ντοκιμαντέρ- και πλάθει ένα απέριττο σινεμά, διανθισμένο με στοιχεία οπτικής ανθρωπολογίας.

Εάν εξαιρέσεις ότι η μουσική επένδυση πάσχει, ενίοτε, κοινοτοπίας, και ότι η εξέλιξη ενίοτε ολισθαίνει απειλητικά αργά, το Rocket είναι ένα απλό μα πανανθρώπινο έργο που συγκινεί βαθύτατα. Ταυτόχρονα όμως, παίζει και με ιδέες ενδιαφέρουσες, όπως την υπόθεση ότι γεννιέσαι «άτυχος», «κακός»…και κατά τη διάρκεια της ζωής σου πρέπει να αποδείξεις την…αρετή και τόλμη σου.

ΥΓ: χωρίς να έχω δει το Beasts of the Southern Wild, νιώθω ότι είναι αδελφές ταινίες

Τάσος Κλειδωνόπουλος

Πρώτη δημοσίευση: 31 May 2013, 20:30
Ενημέρωση: 31 May 2013, 20:32
Τίτλος:
The Rocket (The Rocket)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
96

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos