Σύνοψη: Οι δύο πρωταγωνιστές είναι χήροι εδώ και πολλά χρόνια και μόνοι στη ζωή. Όπως λέει η Άντι, το θέμα δεν είναι πλέον το σεξ, αλλά το να έχει κάποιον τη νύχτα πλάι της, έναν άνθρωπο για να του μιλάει ώσπου να αποκοιμηθεί. Αυτό ζητάει από τον Λούις και τον πιάνει απροετοίμαστο, λέγοντάς της πως θα το σκεφτεί. Αυτό κάνει λοιπόν και την επόμενη μέρα της τηλεφωνεί για να το δοκιμάσουν...

Άποψη: Η μοναξιά είναι κάτι που βασανίζει τους περισσότερους από εμάς -εάν όχι όλους. Άλλοι ψάχνουν τη συντροφικότητα μέσω κάποιας γνωριμίας σε κάποιο μπαρ, άλλοι ίσως σε εκδηλώσεις των ενδιαφερόντων τους, άλλοι στις εφαρμογές τύπου Tinder, άλλοι αναπάντεχα ίσως κατά τη διάρκεια κάποιας βόλτας τους. Στο Our Souls At Night του Ριτές Μπάτρα, η Άντι ζητά τη συντροφιά του Λούις, με μία απλή κίνηση· χτυπώντας του το κουδούνι.

Αυτή η παράδοξη ιστορία αρχίζει κάπως ξαφνικά και άβολα ίσως, τόσο για τον θεατή, όσο και για τους πρωταγωνιστές της ταινίας, αφού κανένας δεν είναι ακριβώς σίγουρος για το τι ακριβώς ξεκινούν. Ο σκηνοθέτης κρατά την αίσθηση ιδιαιτέρως ρεαλιστική κι αυτό είναι από τα ατού της ταινίας. Μία παράξενη τρυφερότητα ξεχειλίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της εξιστόρησης και το παράξενο αυτό δίδυμο, βρίσκεται στο ίδιο κρεβάτι, να συζητά, ρίχνοντας τις άμυνές τους και δημιουργώντας την δική τους, ουσιαστικά, μορφή οικογένειας. Με παρέα τον μικρό εγγονό της Άντι και τον νέο τους σκύλο, τη Μπόνι, για συνοδοιπόρους στο ταξίδι τους, επισκέπτονται μέρη της ψυχής που θεωρούσαν και οι δύο τους ξεχασμένα.

Μια ταινία σαν μία δεύτερη ενηλικίωση, σαν μία προσπάθεια αποδοχής πως όλοι μεγαλώνουμε αλλά και συνειδητοποίησης πως η ζωή δεν τελειώνει με την πάροδο της ηλικίας· για κάποιους ξεκινά ξανά. Η Τζέιν Φόντα κι ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ είναι ιδανικοί σύντροφοι και δημιουργούν μία γήινη και αληθινή αίσθηση της σχέσης τους, χωρίς υπερβολές. Η αγάπη παραμένει μία πολύπλοκη κατάσταση, ιδίως όταν και οι δύο τους έχουν τις δικές τους οικογένειες, αλλά και τα κουτσομπολιά της γειτονιάς. Βέβαια, η ταινία δεν έχει κάτι άλλο, πέρα από ένα γλυκό σενάριο (βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Kent Haruf) και εξαιρετικές ερμηνείες από το πρωταγωνιστικό δίδυμο, κάτι που λίγο πολύ περιμείνει κανείς. Λίγα πράγματα συμβαίνουν καθ’ όλη τη σχεδόν δίωρη ταινία όμως, με όχι πολλές ανατροπές ή αναταραχές, σε σημείο να υπάρχει μία μικρή προβλεψιμότητα. Αυτό όμως δεν εμποδίζει το φιλμ να αποτελεί μία σπουδή στη δημιουργία σχέσεων, αλλά και στη διόρθωση λαθών, με μία οπτική σε αυτά τα θέματα ειλικρινούς ευαισθησίας. 

Πρώτη δημοσίευση: 24 Oct 2017, 14:05
Ενημέρωση: 24 Oct 2017, 14:05
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Our souls at night (Our souls at night)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
103
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Last looks

Last looks

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Ο Charlie Waldo πρώην αστυνομικός, ζει στη φύση με το κοτοπουλακι του μαζεύοντας...
4 ώρες
Senior year

Senior year

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Πριν από είκοσι χρόνια, μια μαζορέτα έπεσε σε κώμα από ένα ατύχημα. Τώρα...
6 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο