Σύνοψη: Στο μελλοντικό Βερολίνο ακολουθούμε τον μουγγό μπάρμαν Λίο στην προσπάθειά του να βρει την αγαπημένη που εξαφανίστηκε ανάμεσα στον υπόκοσμο της πόλης. Η επιμονή του για την ανεύρεση της θα τον οδηγήσει σε δύο ασυνήθιστους Αμερικανούς γιατρούς οι  οποίοι λόγω δικών τους συμφερόντων έρχονται αντιμέτωποι με τον Λίο μέχρι τελικής πτώσης.

Άποψη: Η συνδρομητική πλατφόρμα του Netflix έτρεφε πολλές ελπίδες για την πρόσφατη ταινία του Ντάνκαν Τζόουνς (γιος του Ντέβιντ Μπόουι) αλλά το τεχνολογικά ανεπτυγμένο Βερολίνο του μέλλοντος δεν φαίνεται να έπεισε κανέναν, παρά τις προθέσεις του σκηνοθέτη να το διαχειριστεί ως “sequel”, κατά κάποιον τρόπο, του “Moon” με το οποίο ο 47χρονος Τζόουνς όχι μόνο είχε κάνει το ντεμπούτο του αλλά βραβεύτηκε επίσης και με το αντίστοιχο BAFTA. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα υπολογίζουμε στον κόσμο του θεάματος.

Ο ντροπαλός και τεχνολογικά απαίδευτος Λίο (στον ρόλο ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ του “Big Little Lies”) μπαίνει σε μία υπόθεση αυτοδικίας όταν η κοπέλα του, ο μοναδικός άνθρωπός του, εξαφανίζεται κάτω από περίεργες συνθήκες χωρίς να αφήσει ίχνος. Απλό στην σύλληψή του το σενάριο, μία νεό νουάρ κατασκευή με σαθρές βάσεις ωστόσο και με μία εξόφθαλμη τάση προς το έπος του “Blade Runner” στο οποίο προσπαθεί να μοιάσει αλλά αποτυγχάνει με τρομερή επιτυχία. Τα νέον φώτα και ο γοητευτικός πρωταγωνιστής δεν αρκούν ως κυρίαρχο υλικό, τουλάχιστον όχι σε αυτό το ελλιπώς δομημένο σενάριο που ξεφεύγει από την περιοχή την οποία μπορεί να καλύψει δίχως να καταλήγει σε κοινοτοπίες.

Το δίδυμο των Πολ Ραντ (Ant-Man) και Τζάστιν Θερού (The Girl on the Train) δίνουν μια παροδική σπιρτάδα στην ταινία με την ανισόρροπη και προσβλητική συμπεριφορά τους με τους χαρακτήρες των Κάκτους και Ντακ αντίστοιχα για τους οποίους δεν μαθαίνουμε και πολλά αλλά δεν υποθέτουμε και τα καλύτερα είναι η αλήθεια.

Σε αυτήν την σκοτεινή ατμόσφαιρα μπλέκεται η ευαισθησία του Λίο με την ανομία του Βερολίνου και μετά από αρκετές σκηνές ξύλου υπερισχύει αυτός που είναι ικανός αλλά και τίμιος, για να διατηρούνται οι ισορροπίες. Το γεγονός ότι στο τέλος αποδίδεται δικαιοσύνη δεν αποτελεί spoiler για το συγκεκριμένο χαοτικό σενάριο αφού το αντίθετο θα προκαλούσε τουλάχιστον έκπληξη και δεν είμαστε συνηθισμένοι σ’ αυτά.

Βέβαια η επιθυμία του Τζόουνς να το προχωρήσει σε τριλογία, με απαρχή το “Moon” που προαναφέραμε, κρατά  ζωντανές τις ελπίδες μας για μία καλύτερη εξέλιξη από τον σκηνοθέτη του “Source Code”.

Πρώτη δημοσίευση: 28 Jul 2018, 15:20
Ενημέρωση: 28 Jul 2018, 15:20
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Mute (Χωρίς λόγια)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
126
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos