Σύνοψη: Ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Στίβεν προσπαθεί να ξεπεράσει την εξαφάνιση της τετράχρονης κόρης του μετά από δική του απερισκεψία. Η ζωή του και η σχέση του με την γυναίκα του Τζούλι ανατρέπεται ολοκληρωτικά ενόσω ο ίδιος αρχίζει να αντιλαμβάνεται τον χρόνο διαφορετικά.

Άποψη: Ο “Doctor Strange” και για πολλές γοητευτικός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς αναλαμβάνει τον βαρύ ρόλο του τραγικού πατέρα σε μια τηλεταινία του BBC η οποία όλως παραδόξως δεν ασχολείται με την υπόθεση εξαφάνισης του μικρού κοριτσιού αλλά με την διαχείριση του πόνου και τα στάδια της θλίψης που βιώνει ο γονιός μετά από ένα τέτοιο συμβάν. Η ταινία θα ήταν αρκετά πιο απλοϊκή αν το σενάριο έμενε σε αυτό το σημείο και αναμφίβολα θα μιλούσαμε για ένα δράμα με κοινωνικές και μόνο προεκτάσεις. Αντ’ αυτού στο “The Child in Time” έχουμε ένα συνονθύλευμα καταστάσεων που έχουν ως κοινό παρονομαστή τον χρόνο δίχως ωστόσο να υπάρχει άμεση αναφορά σε αυτόν, πράγμα που την καθιστά το λιγότερο μπερδεμένη.

Δεν είναι ότι ζαλιστήκαμε με τα flashbacks στο παρελθόν των πρωταγωνιστών και της μικρής Κέιτ. Αυτά, αλίμονο, τα έχουμε συνηθίσει και λειτουργούν ως υπενθύμιση για την ψυχολογική κατάσταση του πρωταγωνιστή. Τα υπόλοιπα ανοιχτά μέτωπα όμως περιλαμβάνουν από πιθανό “time travel” μέχρι ακατανόητο παλιμπαιδισμό στα οποία ο χρόνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο αλλά ο τηλεοπτικός σκηνοθέτης Τζούλιαν Φαρίνο επιλέγει να μην αναλύσει για το κοινό.

Αυτό που τα ενώνει όλα αλλά απουσιάζει από την ταινία ίσως το βρούμε στο ομώνυμο βιβλίο του Ίαν ΜάκΓιούαν (ο οποίος έχει γράψει και την «Εξιλέωση») του οποίου η κινηματογραφική διασκευή απέτυχε να αποτυπώσει την σπίθα η οποία οδήγησε τον πρωταγωνιστή στην συνειδητοποίηση ότι ο χρόνος είναι σχετικός, πολύπτυχος και μερικές φορές αγγίζει τα όρια του φανταστικού.

Η έλλειψη όμως αυτού του συνδετικού κρίκου αλλάζει αμετάκλητα την πορεία της ταινίας και την τελική ουσία που μας μένει μετά από μιάμιση ώρα παρακολούθησης ασυνάρτητων σκηνών.

Η Κέλι Μακντόναλντ μαζί με τον Κάμπερμπατς πείθουν για να ένα ωραίο ζευγάρι που παραμένει αγαπημένο παρόλο που έχουν πάρει ξεχωριστούς δρόμους για να συμβιβαστούν με το τραγικό γεγονός όμως για ακόμα μια φορά το σενάριο αφιερώνει πολύ λίγο χρόνο σε αυτήν την σημαντική σχέση για να αναλωθεί σε κάτι αόριστο. 

Πρώτη δημοσίευση: 30 May 2018, 21:21
Ενημέρωση: 30 May 2018, 21:21
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The child in time (The child in time)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos