We Steal Secrets: The Story of Wikileaks

Το ντοκιμαντέρ εξιστορεί με λεπτομέρειες τη δημιουργία του αμφιλεγόμενου ιστότοπου από τον Τζούλιαν Ασάνζ που επέτρεψε την μεγαλύτερη διαρροή πληροφοριών στην ιστορία των ΗΠΑ.
We Steal Secrets: The Story of Wikileaks - κριτική ταινίας

Μυστικά, ψέμματα και κατασκοπεία...

του Μιχάλη Κωνσταντέλλη

Έχοντας προκαλέσει ένα σχετικό διχασμό στο κοινό και στην κριτική, το νέο φιλμ του οσκαρικού Γκίμπνεϊ (για το Mea Maxima Culpa/2012 του οποίου σας είχαμε γράψει πριν λίγο καιρό) προσεγγίζει διαφορετικά την ιστορία του Τζούλιαν Ασάνζ και του διαδικτυακού του παιδιού και την παρουσιάζει ως γεμάτο σασπένς κυβερνο-θρίλερ.

Έτσι πιάνει το νήμα της ιστορίας από την αρχή και ακολουθεί τα χνάρια του αυστραλού από τις νεανικές ημέρες του ως ακτιβιστή-χάκερ μέχρι το μυθικό στάτους που απέκτησε χάρη στη μετέπειτά του δράση. Στην πορεία συνεντεύξεις με ανθρώπους που γνωρίζουν τον Ασάνζ, δημοσιογράφους, ερευνητές, πρώην συνεργάτες και πράκτορες φανερώνουν μια διφορούμενη προσωπικότητα και άγνωστες πτυχές της ζωής του, αλλά και τη δραματική σειρά γεγονότων που οδήγησαν στη μεγαλύτερη διαρροή απορρήτων εγγράφων της αμερικανικής κυβέρνησης με κεντρικό πρόσωπο τον στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνινγκ.

Η εξαιρετική αφηγηματικότητα του Γκίμπνεϊ βάζει όλ’ αυτά σε μία σειρά, αποφεύγοντας αγιοποιήσεις και διατηρώντας μια κυνική απόσταση από τα γεγονότα αφήνοντάς μας να εξάγουμε τα δικά μας συμπεράσματα για το πρόσωπο του Ασάνζ και το βρώμικο κόσμο των «μυστικών» στην μετά 9-11 εποχή. Σύχρονο και must-see!

Πρώτη δημοσίευση: 3 Jul 2013, 17:23
Ενημέρωση: 3 Jul 2013, 17:26
Τίτλος:
We Steal Secrets: The Story of Wikileaks (We Steal Secrets: The Story of Wikileaks)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
130

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos