Σύνοψη: Τέσσερις νεαροί φίλοι αποφασίζουν να κλέψουν ένα παράνομο καζίνο που διαχειρίζεται η τοπική μαφία, ώστε να μαζέψουν χρήματα και να φύγουν από την πόλη του, όπου δεν έχουν κανένα αισόδοξο μέλλον για ένα καλύτερο αύριο. Θα υπάρξουν επιπλοκές.

Άποψη: Καλογυρισμένη και ατμοσφαιρική κορεάτικη περιπέτεια με στυλιζαρισμένα πλάνα και σκηνικά που φλερτάρουν με το βιομηχανικό μετα-αποκαλυπτικό, ένα φιλμ που όμως δεν επιφυλάσει παρά ελάχιστες ουσιαστικές εκπλήξεις.

Ο Γιουν Σουνγκ-Χιούν προσπαθεί να χτίσει τους χαρακτήρες των νεαρών πρωταγωνιστών του, αλλά φλυαρεί χαρακτηριστικά, το μελόδραμά του ενοχλεί σε πολλά σημεία, κάποια στιγμή προστίθενται και ορισμένες αναληθοφάνειες και τελικά οδηγεί την ταινία σε μία αχρείαστα μεγάλη διάρκεια που κουράζει, ενώ ειδικά και ο επίλογος είναι σαν να μην τελειώνει ποτέ.

Το άθλημα το κατέχει και στήνει δουλεμένες οπτικά σκηνές, ενώ παρουσιάζει ενδιαφέρον ότι φιλμάρει σκηνές δράσης με την αίσθηση ταινιών θρίλερ τρόμου, αλλά δεν καταφέρνει ποτέ να ξεφύγει από τον μικροαστικό κορεατικό μικρόκοσμο και να μιλήσει για ζητήματα που θα ενδιέφεραν και κάποιον μη γηγενή, ενώ ακόμα και οι ερμηνείες των μετρίων δυνατοτήτων ηθοποιών του δυσχεραίουν την κατάσταση, όσο εμπνευσμένα και αν τους καδράρει.

Μια ταινία που δημιούργησε ένα σχετικό buzz στο πρόσφατο Φεστιβάλ του Βερολίνου από όπου την «τσίμπησε» το Νetflix, γεγονός όμως που μάλλον σημαίνει αρκετά για την γενικότερη ποιότητα του Φεστιβάλ, ώστε να χρίσει το «Time to hunt» ως crowd-pleaser…

Πρώτη δημοσίευση: 30 Apr 2020, 04:54
Ενημέρωση: 30 Apr 2020, 04:54
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Time to hunt
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
134
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos