Δύο φίλοι προσπαθούν να πιάσουν την καλή στο Βερολίνο και έξπυνες και τολμηρές κινήσεις, διαπρέπουν στις αγοραπωλησίες ακινήτων. Κάποια στιγμή οι κομπίνες και οι απάτες δημιουργούν έναν κλοιό από τον οποίο θα πρέπει να ξεφύγουν…

Καλογυρισμένη γερμανική ντραμεντί για το χρήμα και πολύ περισσότερο την απληστία που σε θολώνει και δεν σε αφήνει να σταματήσεις: θέλεις περισσότερα συνεχώς, εθίζεσαι, τα θέλεις όλα.

Το «Rising High» είναι ευχάριστο στην θέασή του, δυναμικά μονταρισμένο, φροντίζει να δώσει βάρος στους χαρακτήρες του και ευτυχεί οι δύο πρωταγωνιστές του αν και αταίριαστοι και φυσιογνωμικά και σε vibes, να εμφανίζουν στην οθόνη, μια αβίαστη χημεία που βοηθά πολύ περισσότερο το φιλμ να τσουλήσει.

Ο Ντέιβιντ Κρος (μικρός άρεσε στο Reader, αργότερα τον είδαμε και στο War Horse του Στίβεν Σπίλμπεργκ) και πολύ περισσότερο ο -πιο ταλαντούχος νέος Γερμανός ηθοποιός για τον υπογράφοντα- Φρέντερικ Λάου (Victoria, Το Κύμα, Gutland, The Captain), είναι λαμπεροί, ακτινοβολούν αυτοπεποίθηση και το καστ σε αυτό το επίπεδο θεωρείται πετυχημένο.

Διασκεδαστικό, καυστικό ενίοτε, σατιρικό αλλά και δραματικό, τις περισσότερες φορές πετυχαίνει την πολύ δύσκολη ισορροπία, κάποιες άλλες όχι.

Σε κάποιες σκηνές δίνει μια προέκταση για να κλιμακωθεί μια κρίση που ακολουθεί σεναριακά και μαζί προσφέρει και χιούμορ και ένταση σε ικανοποιητικό ισόποσο βαθμό , με φρέσκια (στα όρια του video-clip κάποιες στιγμές) με μοντέρνα οπτική, τη οποία όμως δεν καταχράζεται

Πρώτη δημοσίευση: 10 May 2020, 04:22
Ενημέρωση: 10 May 2020, 04:22
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Rising High
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
94
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos