The legacy of the bones

The legacy of the bones - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Έναν χρόνο μετά την εξιχνίαση μιας σειράς φόνων, η αστυνομικός Amaia Salazar αντιμετωπίζει ένα σχετικό μυστήριο που την επηρεάζει και σε προσωπικό επίπεδο. Δολοφονίες, οστά και μυστηριώδης σχέση με την εκκλησία αποτελούν τα βασικά στοιχεία της νέας υπόθεσης.

Άποψη: Τρία χρόνια μετά το πρώτο μέρος της τριλογίας του Bazton, όπως ονομάζεται από τον τόπο όπου εκτυλίσσονται και οι τρείς ταινίες της τριλογίας, κυκλοφορεί και είναι διαθέσιμο στο Netflix το δεύτερο μέρος, ενώ το τρίτο, το «Offering to the Storm», αναμενόταν να κυκλοφορήσει στα σινεμά τον Μάρτιο, αλλά αναβλήθηκε λόγω Covid-19, οπότε πλέον αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι.

Και στις τρεις ταινίες βρισκόμαστε στο Bazton, μέρος στην χώρα στων Βάσκων, όπου η Amaia έρχεται αντιμέτωπη με την επίλυση δύσκολων υποθέσεων δολοφονιών που την φέρνουν αντιμέτωπη και με προσωπικά της προβλήματα. Στην πρώτη ταινία είχαμε την δολοφονία ανήλικων κοριτσιών, ενώ τώρα επιδρομές σε εκκλησίες, τα οστά τα οποία αφήνουν και μια σειρά δολοφονιών την επαναφέρουν στην ενεργό δράση λίγο μετά την γέννηση του παιδιού της.

Δεν είναι απαραίτητο να έχει δει κανείς την πρώτη ταινία όσον αφορά την επίλυση του μυστηρίου, παρά μόνο για τις σχέσεις μεταξύ των ηρώων, με τον Αμερικανό άνδρα της και την μητέρα της, που βοηθάει σε μια καλύτερη κατανόηση των πραγμάτων.

Και στις δύο περιπτώσεις προσπαθεί να εντάξει στην πλοκή και στο μυστήριο μια υπερφυσική αύρα και ιδιότητα που να συνδέεται με την ισπανική ψυχή. Στην πρώτη ταινία ήταν η βασκική μυθολογία και μυστηριώδη πλάσματα από αυτήν, ενώ τώρα στο δεύτερο μέρος της ισπανικής τριλογίας μυστηρίου είναι η θρησκεία και συγκεκριμένα η καθολική μιας και αναφερόμαστε στην Ισπανία.

Η ταινία επιδιώκει να συσχετίσει τους φόνους με το ιστορικό αλλά και το προσωπικό παρελθόν της ηρωίδας και την θρησκεία με τρόπο όμως που εν τέλει δεν δικαιώνει το αποτέλεσμα. Καταρχάς λόγω του ότι και στα δύο μέρη της τριλογίας χρησιμοποιούνται παρόμοια εργαλεία για την ανάδειξη της ιστορίας, αρχίζει να χάνει την πρωτοτυπία της. Επίσης, το παρελθόν όλους μπορεί να τους κατατρέχει, αλλά φτάνει σε μια υπερβολή ξεπερνώντας τα όρια του πιστευτού, όταν και οι δύο ιστορίες καταλήγουν να συνδέονται με γεγονότα ή πρόσωπα του περιβάλλοντος της πρωταγωνίστριας.

 Αν την πρώτη φορά ήταν αιφνίδιο, την δεύτερη φορά είναι προβλέψιμο και αν επαναληφθεί και στην τρίτη, θα είναι πλέον ένα απολύτως ανιαρό μοτίβο. Παρόλο που η πρωταγωνίστρια Marta Etura είναι πολύ καλή και συμπάσχεις με τα όσα περνάει και τις περιπέτειες τις οποίες καλείται να φέρει εις πέρας, ποτέ όμως δεν μοιάζουν  ούτε να πείθουν ιδιαίτερα οι συνθήκες, ούτε και να αγωνιάς για την έκβαση της ιστορίας.

Η αγωνία και η ένταση γονατίζουν μπροστά στο βάρος της πληθώρας πραγμάτων που προσπαθούν να στριμωχτούν σε αυτή την υπόθεση. Ένα θρίλερ δεν είναι καλό μόνο και μόνο επειδή είναι ισπανικό.

Πρώτη δημοσίευση: 14 May 2020, 18:59
Ενημέρωση: 14 May 2020, 18:59
Τίτλος:
The legacy of the bones
Είδος: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
121
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos