Σύνοψη: Σε έναν φαύλο κύκλο ο όποιος καταλήγει στην έρημο Mojave η τέχνη γίνεται έγκλημα και δολοφόνος είναι μονό ο φθόνος. Ο Τόμας διαφεύγει από την επιτυχημένη του ζωή στο άγνωστο, σε επικίνδυνα μονοπάτια. Σε μια παράδοξη συνάντηση ο Τζακ ένας διαβολικός δολοφόνος θα κινήσει γη και ουρανό προκειμένου να καταστρέψει την ζωή του Τόμας έχοντας στα χεριά του το ισχυρό χαρτί μιας δολοφονίας που ο Τόμας διέπραξε άθελα του.  

Άποψη: «Δημόσια ζωή είναι η μεταθάνατον  ζωή» είπε ο Τόμας. Ποιος όμως είναι έτοιμος να πεθάνει ; Μια δημιουργία χαραγμένη στα άκρα, με διαλόγους που βαδίζουν σε απατηλούς δρόμους ψάχνοντας το νόημα της τέχνης μέσα στην τέχνη του κινηματογράφου: μια ταινία φθόνου στα μάτια  του εγκλήματος. Μια αρχή η οποία δεν προμήνυε τέλος, μόνος ο Garrett Hedlund στην έρημο και ύστερα ένας διάλογος με αινίγματα και βαθιά νοήματα. Η απόδοση των ευθυνών πέφτει στους ωμούς του  Monahan καθώς έγραψε και γύρισε ένα έργο  κάπως δυσνόητο για την ακρίβεια και με υπεκφυγές. Απότομα πλανά βεβαία δίχως μυστήριο καθώς ο “Διάβολος” ήταν φανερός. Ένα είδος εγκλήματος δίχως σκοπό , με χρήμα , δόξα και ταλέντο τα οποία μάλλον δεν αρκούσαν.

Βασικό στοιχειό είναι η διαμάχη, το ανθρωποκυνηγητό πίσω από μια ζωή κλεμμένη  από τον Oscar Isaac ο όποιος ήθελε να γίνει Τόμας στην θέση του Τόμας. Όλα ήταν προδιαγεγραμμένα: οι συναντήσεις, οι διάλογοι, οι απειλές, ο κίνδυνος, ενώ το μυστήριο άφαντο. Επιμέρους σκηνές που ικανοποιούν, αλλά αχνή σεναριακή δομή: ήθελε τόσα να πει ο Monahan αλλά λίγοι τον κατάλαβαν.

Άντζελα Υζεϊράι

Πρώτη δημοσίευση: 27 Aug 2017, 14:50
Ενημέρωση: 27 Aug 2017, 14:50
Τίτλος:
Mojave (Μονομαχία στην έρημο)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
93
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Shirley

Shirley

Θα το βρείτε: Netflix

Όπως μας ενημερώνει από την αρχή το “Shirley”, το 1968 ανάμεσα στα 435 μέλη...
16 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos