Κing of devil's island

Στη φυλακή του Bastoy έρχεται ένας νέος κρατούμενος, ο οποίος θα ταράξει τα νερά και θα αντιταχθεί στο αυστηρό καθεστώς που επικρατεί. Μετά από ένα τραγικό γεγονός, οι ζωές των παιδιών - κρατουμένων αλλάζουν και βλέπουν με διαφορετικό μάτι τους φύλακες τους.
Κing of devil's island

"Παπάδες" στο αναμορφωτήριο

Το Bastoy αρχές του 20ου αιώνα ήταν ένα αναμορφωτήριο ανηλίκων, όπου οι νεαροί κρατούμενοι επιτελούσαν κυρίως χειρωνακτικές εργασίες. Στην πραγματικότητα η βιτρίνα του Bastoy ήταν ένα σχολείο, που ήθελε να οδηγήσει τους μαθητές - κρατούμενους σ' έναν χριστιανικό δρόμο αλλά πιο πολύ τους χρησιμοποιούσε για εργάτες και ήταν φημισμένο για τους τρόπους τιμωρίας που επέβαλε (true story). Υπό το βλέμμα του αυστηρού επιστάτη και των φρουρών του, η ζωή των νεαρών δεν είναι ρόδινη.Έρχεται να το επαληθεύσει η προσαγωγή δύο νέων ατόμων (Erling και Ivar) και ο ενοχλητικός φρουρός Brethen.

Mία ταινιάρα από τον Μarius Holst, τον οποίο τον είχαμε δει στο "Δεσμοί Αίματος" (aka Mirush ή Blodsband) το 2007. Και πως να μην είναι ταινιάρα, όταν προέρχεται από την Νορβηγία και παίζει ο Stellan Skarsgard (στον ρόλο του επιστάτη) ο οποίος είναι εγγύηση, τέλος. Σωστές ερμηνείες από τους πιτσιρικάδες Benjamin Helstad (Erling) και Trond Nilssen (Οlav) και η φωτογραφία εκμεταλλεύεται πλήρως το νησί και τα τοπία του Bastoy. Μπορεί η ψυχρή και μουντή ατμόσφαιρα μαζί με το αίσθημα της απομόνωσης να βαραίνει την καρδιά, αλλά πρόκειται για μία ταινία ενηλικίωσης, φιλίας, ανακάλυψης και αποδέσμευσης. Λιτή, στρωτή και καλογυρισμένη. Τι λέει; Οι Νορβηγοί διδάσκουν πως και με τα λίγα κάνεις παπάδες;

Αγγελική Ρούσκα

Published: 8 May 2012, 01:26
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Κing of devil's island (Βασιλιάς σε μια κόλαση)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
115
Εταιρία διανομής: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο