Identity thief

Ο Σάντι είναι ένας ήπιος οικογενειάρχης που βλέπει τη θέση του στην εταιρία όπου εργάζεται σε συνεχή άνοδο. Όλα θα καταστραφούν, όταν μια δόλια γυναίκα, η Νταϊάνα, του κλέβει κυριολεκτικά την ταυτότητα, για να ανέβει αυτή στην ιεραρχία. Σαν να μην έφτανε αυτό, ένας κυνηγός επικηρυγμένων θα βρεθεί να κυνηγάει να σκοτώσει και τους δύο, που θα αναγκαστούν να συμμαχήσουν.
Identity thief - κριτική ταινίας

Εκκωφαντικά παρωχημένη κακή φάρσα

Ο Sandy είναι ένας επιτυχημένος γιάπης, σύζυγος και πατέρας από το Ντένβερ, που φαίνεται να έχει βρει το δρόμο του και να πατά γερά στα πόδια του. Η Diana, αντιθέτως, είναι αρκετά ‘Dirty’. Βρίσκεται στη Φλόριντα όπου το χόμπι της είναι να κλέβει ταυτότητες και χρησιμοποιεί τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών τους προκειμένου να κάνει... ζωάρα, να ‘λούζει’ ολόκληρα μαγαζιά με σφηνάκια και να περνά την ώρα της σε beauty saloon και παγωτατζίδικα με ύφος.. ‘ασε τώρα τον &*( να πληρώνει’..

O Sandy θα αποτελέσει ένα από τα ανυποψίαστα θύματά της . Όμως, η Diana, όσο αδίστακτη κι αν φαίνεται, κατα βάθος είναι εύθραυστη σαν πορσελάνη, μια κωμικοτραγική και μίζερη φιγούρα. Οι δυο τους θα συναντηθούν και, μάλιστα, σε ένα απρόσμενο ‘road trip’ που αντί να τους φέρει αντιμέτωπους ως θύμα- θύτη, θα τους φέρει κοντά, πολύ κοντά, ως συνεργοί και εν τέλει φίλοι.

Σαχλό αμερικάνικο χιούμορ σε ένα wanna be buddy film που έχεις δει δεκάδες φορές στη ζωή σου, αλλά δε τις θυμάσαι και πολύ. Ακόμα και η Μελίσα Μακάρθι που κανονικά θα έπρεπε να είναι συμπαθής ως φυσιογνωμία της ταινίας, με τις τόσες υπερβολές και τα κλισέ το κουράζει, γίνεται ανυπόφορη εν τέλει και σε κάνει να θες να της σπάσεις το κεφάλι ή τουλάχιστον να τη φιμώσεις να σταματήσει επιτέλους να μιλάει/τραγουδάει κλπ. Τουλάχιστον, θα μπορούσε να διαρκεί αρκετά λιγότερο από 111 λεπτά αυτή η παρωχημένη και τόσο εκκωφαντικη κακή φάρσα .. αν και δύσκολα θα κρατηθείς να μην πατήσεις το stop (ούτε καν pause) νωρίτερα.

Ειρήνη Κατσαρά

Πρώτη δημοσίευση: 3 Sep 2013, 12:30
Ενημέρωση: 3 Sep 2013, 12:30
Τίτλος:
Identity thief (Η ζωή σου, ζωή μου)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
113
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos