Σύνοψη: Στην πόλη Ντίλφορντ κατοικούν αρμονικά (αλά Warm Bodies) ζόμπι, βαμπίρ αλλά και άνθρωποι μέχρι τη στιγμή που κάνουν την εμφάνιση τους οι εξωγήινοι προκαλώντας πανικό. Οι τρεις έφηβοι πρωταγωνιστές, ένας άνθρωπος, ένας ζόμπι και μία βαμπίρ, αν και αρχικά φαίνεται να μην υπάρχει τίποτα που να τους ενώνει τελικά συνεργάζονται με σκοπό να σώσουν την πόλη τους από την εξωγήινη απειλή.

Άποψη: Πιστεύατε ότι είναι υπερβολή να μπλεχτούν σε μια ταινία ζόμπι, βαμπίρ, εξωγήινοι αλλά και άνθρωποι; Ε, λοιπόν, δεν είναι και τόσο. Όλως παραδόξως το σενάριο καλά κρατεί και, μάλιστα, είναι και αρκετά διασκεδαστικό. Αυτό, άλλωστε, που ψάχνουν όλοι σε μία παραγωγή ανάλογου genre. Σαφώς και δεν εξισώνεται με ανάλογες ταινίες όπως το Zombieland ή το A Scout’s Guide to a Zombie Apocalypse αλλά το φιλμ του Ρόμπι Πίκερινγκ (σκηνοθέτης του «Natural selection» που ίσως θυμάστε από τις Νύχτες Πρεμιέρας του 2011) είναι ικανό να καταφέρει ότι και αυτές. Να προκαλέσει γέλιο, συγκίνηση, αηδία αλλά και απορία σε μερικές σκηνές.

Αυτό είναι μια αλήθεια. Το Freaks of Nature  δεν διακατέχεται από τρομερή πρωτοτυπία. Οι έφηβοι εξακολουθούν να παλεύουν με τα προβλήματα της ηλικίας, ο «έξυπνος» είναι και πάλι παραγκωνισμένος και, ακολούθως, στο τέλος το αγόρι έχει ερωτευτεί το κορίτσι και όλοι μαζί έχουν σώσει τον κόσμο. Αλλά ποιόν ενδιαφέρουν αυτά όταν υπάρχει πολύ αίμα, ανατρεπτική πλοκή, ξέφρενα οπτικά εφέ και όλα αυτά υπό τους ήχους ενός ζωηρού soundtrack;

Το σενάριο του Όρεν Ουζιέλ (22 Jump Street) δεν σε αφήνει να βαρεθείς αφού από την μια ζόμπι και βαμπίρ είναι συνεχώς απειλητικά και από την άλλη η δυναμική της ομάδας είναι εύθραυστη αφού αποτελείται η ίδια από ζόμπι και βαμπίρ. Παρόλα αυτά, οι πρωταγωνιστές χειρίζονται τους χαρακτήρες αρκετά καλά (αν και μικρά ονόματα) και εναρμονίζονται επιτυχώς με τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς όπως είναι οι Ντένις Λίρι, Βανέσα Χάτζενς, Τζόαν Κιούσακ και Μπομπ Οντένκερκ.

Το Freaks of Nature μπορεί να μην είναι η horror/comedy ταινία που θα μνημονεύουμε για καιρό, όπως είναι το Shaun of the Dead. Μπορεί να είναι, όμως, η αστεία καμμενιά που δεν είχατε δει τόσο καιρό. Και που θα ευχαριστηθείτε.

Μαρία Γκιούλη

Πρώτη δημοσίευση: 25 Oct 2017, 16:54
Ενημέρωση: 25 Oct 2017, 16:54
Τίτλος:
Freaks of nature (Ζόμπι, βαμπίρ και εξωγήινοι)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
92
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos