Drinking buddies

Ο Luke και η Kate είναι συνάδελφοι στο ζυθοποιείο του Σικάγο, όπου περνούν τις μέρες τους πίνοντας και φλερτάροντας, αν έχουν και οι δύο σχέσεις. Ο Luke είναι στη μέση της συζήτησης γύρω από τον γάμο με την κοπέλα του και η Kate το παίζει άνετη με τον μουσικό παραγωγό Chris. Αλλά ξέρετε τι κάνει τη γραμμή μεταξύ «φίλων» και «περισσότερο από φίλων» πραγματικά θολή; Η μπύρα.
Drinking buddies - κριτική ταινίας

Αυθεντική κομεντί με στοχευμένο χιούμορ

Μια εξαιρετική ταινία που στην Ελλάδα έφτασε ‘λοβοτομημένη’ υπό τον άθλιο τίτλο ‘Ποτέ μη λες ποτά’ και επιπλέον δεν πήρε την ευκαιρία που της άξιζε στη μεγάλη οθόνη, παρά διοχετεύθηκε straight to dvd..

Μια γυναίκα και ένας άνδρας που εργάζονται σε μια ζυθοποιία και θέλουν να θεωρούνται ‘φίλοι’, ενώ την ίδια στιγμή φλερτάρουν ακατάπαυστα και πίνουν μπύρες, αποφασίζουν να πάρουν ο καθένας το ταίρι τους και ως κολλητοί να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο στην εξοχή… Εκεί, θα καταλάβουν ότι η κατάσταση είναι κάπως ‘complicated’, αλλά όχι έτσι όπως το νομίζεις..

Και εκεί ακριβώς είναι το σημείο του ενδιαφέροντος της ταινίας. Η ταινία, ανεξάρτητη, μη επιτηδευμένη, ανθρωποκεντρική και, κυρίως, ‘από καρδιάς’ πραγματεύεται το αιώνιο ζήτημα των σχέσεων και της φιλίας μεταξύ άνδρα και γυναίκας, με μια ‘mumblecore’ προσέγγιση (χαμηλός προϋπολογισμός, φυσικοί διάλογοι των ηθοποιών), όπως το έχει θέσει ο ίδιος ο Σουάνμπεργκ.

Ο σκηνοθέτης, προκειμένου να αποφύγει τις κλισεδιάρικες στημένες καταστάσεις –τύπου ‘My best friend’s wedding’ -άφησε στην κυριολεξία τους ηθοποιούς να κάνουν τα δικά τους.. Σενάριο ουσιαστικά δεν υπήρχε και οι ηθοποιοί πήγαιναν στα γυρίσματα ‘στα τυφλά’ για να καταλήξουν ‘τύφλα’ από τις μπύρες. Ακόμα και τα ονόματα των χαρακτήρων ήταν επιλογές των ιδίων των ηθοποιών που τους ερμήνευαν.

Το ‘feeling’ που εισπράττει ο θεατής, ή τουλάχιστον εγώ προσωπικά, θυμίζει κάτι από το υπέροχο ‘Sideways’ του Αλεξάντερ Πέιν, με την Κέιτ και τον Λούκ του ‘Drinking buddies’ ως άλλους Μάιλς και Τζάκ (Πόλ Τζιαμάτι, Τόμας Χέιντεν Τσερτς). Στοχευμένο χιούμορ, γλυκόπικρο συναίσθημα και αυθεντικότητα. Και κυρίως ρεαλιστικές ερμηνείες από όλο το καστ που σε αγγίζουν!

ΥΓ: Φέρτε μου μια μπύρα τώρα..

Eιρήνη Κατσαρά

Πρώτη δημοσίευση: 16 Apr 2014, 14:38
Ενημέρωση: 16 Apr 2014, 14:38
Τίτλος:
Drinking buddies (Ποτέ μη λες ποτά)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos