Το Bad Country είναι ένα κλασσικό western. Ενας μυστικός αστυνομικός εξαρθρώνει σπείρα μικρο-απατεώνων. Απο την συμπεριφορά τους ομως αντιλαμβάνεται πως έχει πιάσει κάτι πολύ μεγαλύτερο. Με προσεκτικές κινήσεις θα εντοπίσει τον συνδετικό κρίκο των μικρών με τους μεγαλοκαρχαρίες του εγκλήματος της περιοχής. Ο Τζέσι (Ματ Ντίλον) θα παίξει τον ρόλο του καρφιού. Ενας πληρωμένος εγκληματίας με γυναίκα και ενα νεογέννητο παιδί, που όταν θα χάσει τον αδερφό του θα αποφασίσει να συνεργαστεί με την αστυνομία για να σώσει την οικογένεια του.

Η ταινία με έκανε να αναρωτηθώ: άραγε ακόμα έτσι είναι στις ΗΠΑ η τοπική αστυνομία; σαν να έχει βγει απο τα Τεξανικά γουέστερν των 70s; Μπάτσοι με τσιγκελωτά μουστακια, τζιν καμπάνες και καρό πουκάμισα; χωρις τρομερή τεχνολογία και με μάγκικες ατάκες;

Ξεπερνώντας το σουρεάλ, η ταινία δεν έχει ροή. Ο Τζέσι είναι ένας τόσο έντιμος άντρας που μόνο για πληρωμένος δολοφόνος δεν κάνει. Μαφιόζος με γυναίκα, που θέλει να βοηθήσει τίμια την αστυνομία γιατί θελει και αυτος την ησυχία του, με τους φοβους την καθημερινοτητα και την ρουτίνα του. Απο την άλλη, η αστυνομία κάνει τόσα εμφανή λάθη που ειδικά ένας λάτρης του είδους ξέρει πως είναι καταδικασμένη να αποτύχει...  Προφανώς και υπάρχει ξενερωμα σε αυτη τη φάση.

Στημένα πιστολίδια, άνευ λόγου μάχες, απλά και μόνο για να υποστηρίξουν το πλαίσιο της ταινίας. Η πιο αξιοπρεπής εμφάνιση βρίσκεται στο μάτι του τρελού συνεργάτη του Τζέσι (Τζον Έντουαρντ Λι) που είναι εντελώς σαλταρισμένος και υποστηρίζει άψογα τον ρόλο του, παρόλο τον κλισεδιάρικο χαρακτήρα του.

Το σενάριο περιέχει γενικά πολλά και γνωστά κλισέ ενω χτίζει και άσχετες παραλληλες ιστορίες που μόνο ενοχλούν τον θεατή. Η σκηνοθεσία εχει ενδιαφέροντα σημεία και φαίνεται να αγαπα τα πιστολιδια. Ερμηνείες συνολικά αδιάφορες. Τελική παρατήρηση, προβλέψιμη, εύκολη ροή.

Πρώτη δημοσίευση: 2 Aug 2015, 08:20
Ενημέρωση: 2 Aug 2015, 08:20
Τίτλος:
Bad country (Ανθρωποκυνηγητό)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
95
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos