Berlinale 14: ΤΟ ΜΟVE IT σε απαρτία στην συνέντευξη τύπου του Nick Cave!

Published: 11 Feb 2014, 00:17

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι συντελεστές της ταινίας ’20,000 days on earth’ για τον Nick Cave –προς μεγάλη μας απογοήτευση η αίθουσα τύπου δε γέμισε ποτέ, παρά το γεγονός ότι η γυναικεία ομάδα του Move Ιt ήταν εκεί σε πλήρη απαρτία (5άδα)-, οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων όπως ήταν αναμενόμενο επικεντρώθηκαν στον μεγάλο Αυστραλό τραγουδοποιό.

Στην αρχή, ο Νικ Κέιβ αρνήθηκε ότι η ταινία ήταν ουσιαστικά μια ψυχανάλυση του ιδίου, απαντώντας ότι το βλέπει περισσότερο ως μια ευκαιρία που του δόθηκε να μιλήσει για πράγματα, ενώ μεγάλο μέρος της ήταν προϊόν μυθοπλασίας.

Για το αν ήταν προσχεδιασμένο το σενάριο, ο 57χρονος Αυστραλός μύθος απάντησε ότι τα περισσότερα πράγματα δεν ήταν, ενώ συγκεκριμένα, η σκηνή με την Κάιλι Μινόγκ γυρίστηκε με δύο λήψεις και ήταν εντελώς αυτοσχέδια, ενώ και η συνάντησή τους για το γύρισμα ήταν ο πιο ειλικρινής διάλογος που είχαν ποτέ.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην περιβόητη διακοπή της συνεργασίας με τον Blixa Bargeld, αφού ο τελευταίος είχε φύγει ‘με ένα απλό μέιλ’ και η συμμετοχή του στην ταινία του δημιούργησε πολύ ‘περίεργη ένταση’ και ταυτόχρονα χαρά.

Δεδομένου ότι έχει συμμετάσχει με τη μουσική του σε αρκετά βίαιες ταινίες (θυμηθείτε The proposition, The road, Lawless) και αναφορικά με την άποψή του για τη βία και το σινεμά , ο μουσικός απάντησε ότι πιστεύει ότι ‘το σινεμά δημιουργήθηκε για να δείχνει βία’, ενώ σχολίασε και το γεγονός ότι οι άνθρωποι σήμερα ενδιαφέρονται περισσότερο για τι συμβαίνει στις ‘μικρές οθόνες’, παρά στην πραγματική ζωή.

Ο Κέιβ χαρακτήρισε το Johnny Cash Show ως μια από τις μεγαλύτερες μουσικές του επιρροές, ενώ όταν τον ρωτήσαμε ποια θεωρεί την πιο σημαντική συνεργασία του μέχρι σήμερα, αναφέρθηκε στον Blixa Bargeld, αλλά και στην πρόσφατη συνεργασία του με τον Warren Ellis.

Η ομάδα του MOVE IT ζήτησε από τον τεράστιο μουσικό να αφιερώσει ένα ‘murder song’ στην Ελλάδα και εκείνος απάντησε χαμογελώντας ότι δε μπορεί να αφιερώσει τέτοιο κομμάτι στην Ελλάδα, γιατί την αγαπάει πολύ...

Στο τέλος, πόζαρε μαζί μας για αναμνηστική φωτογραφία με το cd των The Darkstar που του χαρίσαμε. Οι τρεις μπροστά από τον φακό, η τέταρτη τραβούσε την φωτό και η πέμπτη χειροκροτούσε!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos