"Hanna" season 1: Mια badass ηρωίδα

Published: 12 Feb 2019, 05:29
Συντάκτης:

Πέντε χρόνια μετά την έναρξή της, η ενότητα Berlinale Series του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Βερολίνου – το πρώτο ευρωπαϊκό φεστιβάλ που αγκάλιασε τις τηλεοπτικές σειρές – καλωσόρισε το «Hanna», τη νέα σειρά του Amazon Prime.

<a href="/en/festival-verolino/m-city-hunts-murderer-enas-tromos-poy-sigokaiei/60032">"M – A City Hunts a Murderer": Ένας τρόμος που σιγοκαίει</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"M – A City Hunts a Murderer": Ένας τρόμος που σιγοκαίει

Βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του Joe Wright («Atonement», «The Darkest Hour») και έχοντας στο τιμόνι της τον David Farr (σεναριογράφο της αρχικής ταινίας), τα δύο πρώτα επεισόδια που προβλήθηκαν στο Zoo Palast μας σύστησαν μια badass τηλεοπτική ηρωίδα, σε ένα τηλεοπτικό προϊόν που διαφοροποιείται δραστικά και αποτελεσματικά από την κινηματογραφική εκδοχή του.

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την προβολή, παραβρέθηκαν ο Farr και η σκηνοθέτης των δύο πρώτων επεισοδίων Sarah Edina Smith («Legion»), μαζί με το βασικό καστ της σειράς. Ο Farr, υπεύθυνος μεταξύ άλλων και για το σενάριο το «The Night Manager», μίλησε αρχικά για τη συνεργασία του με τον Wright, δηλώνοντας ότι ο δεύτερος δεν χρησιμοποίησε το τέλος που είχε γράψει για την ταινία. Παρότι αυτό ήταν κάτι που συζητήθηκε και συμφωνήθηκε μεταξύ τους, ο Farr ένιωθε ότι υπήρχαν πολλές πτυχές της ιστορίας της Hanna που θα ήθελε να εξερευνήσει, επιθυμία του που έγινε πραγματικότητα μέσω της φύσης μιας τηλεοπτικής σειράς.

Έτσι, προέκυψε η σειρά, την οποία περιέγραψε ως μια μίξη πολιτικού θρίλερ και ψυχολογικής coming of age ιστορίας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η κινηματογραφική εκδοχή του «Hanna» οδήγησε στην εμφάνιση πολλών παρόμοιων κινηματογραφικών γυναικείων χαρακτήρων, τους οποίες μεν δεν κατονόμασε, αλλά χαρακτήρισε «συμβατικούς», τονίζοντας ότι σκοπός της σειράς ήταν να  παρουσιάσει μια πιο «πολύπλοκη» Hanna.

Η Sarah Edina Smith, η σκηνοθέτης πίσω από τα δύο πρώτα επεισόδια, δήλωσε ερωτευμένη με την κινηματογραφική εκδοχή της Hanna και έδωσε τα εύσημα στον Joe Wright για την σκηνοθεσία του, αλλά γρήγορα ξεκαθάρισε ότι ήθελε να επιτύχει κάτι εντελώς διαφορετικό. Αυτό που την τράβηξε στη συγκεκριμένη ηρωίδα είναι το ότι, λόγω της ανορθόδοξης ανατροφής της (σημ: μεγάλωσε απομονωμένη σε ένα δάσος με τον πρώην πράκτορα πατέρα της) μπορεί να βλέπει τα πάντα γύρω της με μια ανόθευτη ματιά, πράγμα που σημαίνει ότι πολλές βλέπει τα πράγματα ακριβώς όπως είναι.

Στη συνέχεια, η συζήτηση στράφηκε στην τηλεοπτική Hanna, Esme Creed-Miles, κόρη της Samantha Morton («Minority Report») και του Charlie Creed-Miles («Peaky Bliders»)

Η Creed –Miles περιέγραψε τον χαρακτήρα της ως ένα άτομο που έχει μεγαλώσει χωρίς τους περιορισμούς του γυναικείου φύλου της και με όσα περιμένει μια κοινωνία από μια νεαρή γυναίκα, πράγμα πολύ απελευθερωτικό. Σχετικά με τη συζήτησης περί εκπροσώπησης του γυναικείου φίλου στο σινεμά και την τηλεόραση, είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείται αίσθημα ενσυναίσθησης με αυτούς τους χαρακτήρες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να προβάλλεται η ευαίσθητη πλευρά τους.

Τέλος, το δίλλημα «streaming πλατφόρμα VS παραδοσιακό τηλεοπτικό δίκτυο» τέθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο στο τραπέζι. Ο David Farr δήλωσε ότι η μια επιλογή δεν αποκλείει την άλλη, ενώ η Edina Smith τάχτηκε υπέρ του streaming, δηλώνοντας τα εξής: «Η ανεξάρτητη παραγωγή ταινιών στην Αμερική αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες. Στην Ευρώπη έχω παρατηρήσει ότι είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα, με τις κρατικές επιχορηγήσεις. Συνεπώς, όταν μια streaming πλατφόρμα επιθυμεί να επενδύσει σε δημιουργούς που θέλουν να αφηγηθούν μια ενδιαφέρουσα ιστορία, τότε είναι δύσκολο να αρνηθείς».

Eδώ περισσότερα και το τρέιλερ για την σειρά που θα ξεκινήσει στις αρχές Μαρτίου.

Το 69ο Φεστιβάλ του Βερολίνου διεξάγεται 7-17 Φεβρουαρίου 2019, το MOVE IT βρίσκεται εκεί, αυτόφωτο και αυτοχρηματοδοτούμενο με 5 διαπιστευμένους δημοσιογράφους και σας μεταφέρει για 9η συνεχή χρονιά όλα όσα αξίζουν να διαβάσετε μέσα και έξω από τις αίθουσες της αγαπημένης μας ευρωπαϊκής πόλης. Όλα εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos