Berlinale 2023: Η ταινία έναρξης

Published: 11 Jan 2023, 16:04
Συντάκτης:

To 73o Φεστιβάλ Βερολίνου ανακοίνωσε την ταινία έναρξης της φετινής διοργάνωσης. 

<a href="/en/festival-nyhtes-premieras/nyhtes-premieras-2023-goes-berlinale/68856">Νύχτες Πρεμιέρας 2023 goes... Berlinale</a>ΣΧΕΤΙΚΑΝύχτες Πρεμιέρας 2023 goes... Berlinale

Πρόκειται για την ρομαντική κομεντί "She came to me" που γράφει και σκηνοθετεί η Ρεμπέκα Μίλερ, την οποία θα θυμάστε από τα "Maggie's plan" (το οποίο είχε προβληθεί το 2016 στο Panorama του Φεστιβάλ Βερολίνου) & "The ballad of Jack & Rose". 

Η σύζυγος εδώ και 17 χρόνια του Ντάνιελ Ντέι Λιούις, έχει συγκεντρώσει ένα καστ που αποτελούν οι Πίτερ Ντίνκλατζ, Μαρίσα Τομέι, Ανν Χάθαγουεϊ, Τζοάννα Κούλιγκ, Μπράιαν Ντ'Άρσι Τζέιμς, οι οποίοι λογικά θα βρεθούν όλοι στην Berlinale. 

 Η ιστορία αναφέρεται σε συνθέτη που μένει στη Νέα Υόρκη και υποφέρει από έλλειψη έμπνευσης και δεν μπορεί να ολοκληρώσει το μουσικό κομμάτι που ετοιμάζει για το μεγάλο του comeback στην όπερα. Mε την συγκατάβαση της (πρώην θεραπεύτριας του) συσζύγου του, αναζητά την έμπνευση σε ένα one night stand, στο οποίο τελικά θα ανακαλύψει πολλά περισσότερα από όσα περίμενε ή φανταζόταν. Η ταινία θα προβληθεί εκτός διαγωνιστικού. 

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανοίγουμε αυτό το φεστιβάλ με μια ακαταμάχητη κωμωδία που βασίζεται στις καθημερινές συγκρούσεις της δυτικής κοινωνίας. Οι χαρακτήρες, που δημιουργήθηκαν από τη Rebecca Miller και ενσαρκώθηκαν από φανταστικούς ηθοποιούς, επιλέγουν να ακολουθήσουν την έμπνευση της στιγμής αντί να καθοδηγούνται από τις κοινωνικές επιταγές. Όπως μια προ-κωδικοποιημένη ταινία του Χόλιγουντ, το She Came to Me είναι μια μαγική ωδή στην ελευθερία της έκφρασης», σχολιάζουν οι διευθυντές της Berlnale, Mάριετ Ρίσενμπεκ και Κάρλο Τσατριάν. 

Το 73ο Φεστιβάλ Βερολίνου θα διεξαχθεί 16-26 Φεβρουαρίου 2023.

To MOVE IT θα βρεθεί στην γερμανική πρωτεύουσα για 13η χρονιά και θα σας μεταφέρει όλα όσα συμβούν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos