Berlinale 19: "Δεν είμαι ούτε James Bond, ούτε Jason Bourne"

Published: 15 Feb 2019, 05:34
Συντάκτης:

Ενόψει του “The Operative” βρέθηκε στο Βερολίνο ο ισραηλινός σκηνοθέτης Γιουβάλ Άντλερ μαζί με την Ντάιαν Κρούγκερ αλλά και τον Μάρτιν Φρίμαν όπου συζήτησαν για το κατασκοπευτικό θρίλερ που μοιράζεται μεταξύ Ισραήλ και Ευρώπης σύμφωνα με το βιβλίο του Γιφτάχ Ράιχερ Ατίρ.

<a href="/en/festival-verolino/m-city-hunts-murderer-enas-tromos-poy-sigokaiei/60032">"M – A City Hunts a Murderer": Ένας τρόμος που σιγοκαίει</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"M – A City Hunts a Murderer": Ένας τρόμος που σιγοκαίει

Ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι η πρωτοτυπία του πρώτου προσώπου στην αφήγηση ήταν αυτό που του τράβηξε την προσοχή και τον ώθησε να δημιουργήσει αυτή την ταινία. « Η προσωπική ματιά του χαρακτήρα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο σε μία αφήγηση γι’ αυτό και το διατηρήσαμε και στην ταινία. Το σενάριο μπορεί να διαφέρει αλλά αυτό που ήθελα να αποδώσω σωστά ήταν η σχέση της Ρέιτσελ με τον προστάτη της, Τόμας» δήλωσε ο σκηνοθέτης. Επιπλέον, για την χρηματοδότηση της ταινίας σχολίασε ότι: «Δεν αποκαλύψαμε μυστικά και επικίνδυνες λεπτομέρειες των μυστικών υπηρεσιών αλλά εστιάσαμε στην έννοια της κατασκοπείας και την αίσθηση που αφήνει, επομένως δεν υπήρχε ρίσκο στην χρηματοδότηση του φιλμ».

Στα λεγόμενα του συμφώνησε και η πρωταγωνίστρια Ντάιαν Κρούγκερ στα οποία πρόσθεσε ότι: «Ο χαρακτήρας μου δεν είναι πληρωμένος δολοφόνος. Δεν είναι ούτε Τζέιμς Μποντ αλλά ούτε και Τζέισον Μπορν. Η Ρέιτσελ ζει σε ένα “εχθρικό έδαφος” την Τεχεράνη ως μυστική πράκτορας η οποία αναπτύσσει συναισθήματα και συνήθειες που προσπαθεί να καταπολεμήσει και να τιθασεύσει για να κάνει σωστά την δουλειά της. Το ότι βρέθηκα στο Ισραήλ για τα γυρίσματα με βοήθησε να γνωρίσω τους ανθρώπους της και να κατανοήσω την χώρα πολύ πιο διαφορετικά από ότι μας την παρουσιάζουν τα δημοσιογραφικά και ειδησεογραφικά δημοσιεύματα».

Ο Μάρτιν Φρίμαν με την σειρά του αισθάνθηκε από την αρχή την σύνδεση με τον χαρακτήρα του Τόμας και αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που συμμετείχε στο “The Operative”. Ένας άλλος είναι ότι είναι πολύ καλός στην συζήτηση : «Την περισσότερη ώρα απλά καθόμουν, έπινα καφέ και συζητούσα με τον Άντλερ ευτυχώς. Συνεπώς, δεν θα έλεγα ότι ήταν ένας απαιτητικός ρόλος αλλά στο “The Operative” μου άρεσε το έξυπνο σενάριο και ο ρυθμός που κρατούσε σε όλη την διάρκεια».

Τέλος, η Κρούγκερ με αφορμή τις πολλές γλώσσες που γνωρίζει δήλωσε ότι ανάλογα με την γλώσσα που χρησιμοποιεί αλλάζει αναπόφευκτα και ο τρόπος ομιλίας αλλά  «Τα γερμανικά είναι η μητρική μου γλώσσα και αισθάνομαι πολύ τυχερή που τα τελευταία δύο χρόνια κατάφερα να δουλέψω στην χώρα μου όσο δεν έχω δουλέψει τα τελευταία δέκα χρόνια».

Το 69ο Φεστιβάλ του Βερολίνου διεξάγεται 7-17 Φεβρουαρίου 2019, το MOVE IT βρίσκεται εκεί, αυτόφωτο και αυτοχρηματοδοτούμενο με 5 διαπιστευμένους δημοσιογράφους και σας μεταφέρει για 9η συνεχή χρονιά όλα όσα αξίζουν να διαβάσετε μέσα και έξω από τις αίθουσες της αγαπημένης μας ευρωπαϊκής πόλης. Όλα εδώ.

 

Πρώτη δημοσίευση: 15 Feb 2019, 05:34
Ενημέρωση: 15 Feb 2019, 05:37
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos