Berlinale 16 - Τιμ Ρόμπινς: "Είναι πολύ εύκολο να το παίζεις κυνικός"

Published: 18 Feb 2016, 17:25
Συντάκτης:

«Είναι πολύ εύκολο να δείχνεις κυνικός και νιχιλιστής όταν κάνεις ταινίες, θέλει όμως θάρρος και κουράγιο να συνεισφέρεις με πράξεις για το καλό της ανθρωπότητας και σε τομείς λιγότερο προβεβλημένους και “εμπορικούς”».

Έτσι ξεκίνησε την ευχαριστήρια ομιλία του ο Τιμ Ρόμπινς, ο οποίος βραβεύτηκε με την Berlinale Camera για το σύνολο της καριέρας του, στο φετινό Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ (β’ ανδρικού για το Mystic River/2003) και Χρυσή Σφαίρα (για το Mystic River και α’ ανδρικού για το The Player/1992) ηθοποιός πρόσθεσε πως «αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο έχω καταλήξει μετά από τόσα χρόνια δημιουργίας και συμμετοχής σε κινηματογραφικές ταινίες».

Αμέσως μετά την βράβευσή του από την Καταλανή σκηνοθέτιδα Ιζαμπέλ Κοϊξέ, ακολούθησε η προβολή του βραβευμένου στο Βερολίνο το 1996, «Dead man walking» με τον Σον Πεν και τον Σούζαν Σάραντον (μία από τις 3 ταινίες που σκηνοθέτησε στην καριέρα του ο 57χρονος σταρ μαζί με τα Bob Roberts & Cradle Will Rock), με τον Ρλομπινς να αναπλεί πως «ήμασταν τυχεροί που καταφέραμε καταρχήν να ολοκληρώσουμε το φιλ, μιας και τα χολιγουντιανά στούντιο αρνούνταν να χρηματοδοτήσουν μια ταινία για την θανατική ποινή.  Τελικά έκανε 100 εκατ. δολλάρια εισπράξεις, οπότε τους αποδείξαμε ότι έκαναν μεγάλο λάθος. Παράλληλα, ανοίξαμε έναν ευρύ διάλογο για το συγκεκριμένο θέμα και δώσαμε αφορμές για συζήτηση». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos