Η Heretic στο 59ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με 3 ταινίες

Published: 2 Nov 2018, 17:44
Συντάκτης:

Με διπλή ιδιότητα, τόσο παραγωγού όσο και sales agent, τρεις ταινίες στις αποσκευές της και μια ανοιχτή πρόσκληση για πάρτυ η ελληνική εταιρεία κινηματογραφικής παραγωγής Heretic ετοιμάζεται να ταξιδέψει στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Οι Θεριστές του Ετιέν Καλός, λίγους μήνες μετά την πρώτη τους προβολή στο Φεστιβάλ Κανών, και οι Διακοπές, το τολμηρό ντεμπούτο της Ιζαμπέλα Έκλεφ, θα διεκδικήσουν κάποιο από τα βραβεία του Διεθνούς Διαγωνιστικού, ενώ το Ακίνητο Ποτάμι του Άγγελου Φραντζή θα κάνει την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του λίγο πριν ξεκινήσει το φεστιβαλικό του ταξίδι στον κόσμο από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Black Nights Ταλίν. Παράλληλα με ένα μεγάλο πάρτυ στο Coo (Βασ. Ηρακλείου 4) την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου η Heretic θα γιορτάσει τα 5 χρόνια δράσης της. Λίγα λόγια για τις ταινίες:

<a href="/en/nea/i-elina-psykoy-kai-ta-adespota-kormia-tis/69430">Η Ελίνα Ψύκου και τα "Αδέσποτα κορμιά" της</a>ΣΧΕΤΙΚΑΗ Ελίνα Ψύκου και τα "Αδέσποτα κορμιά" της

Οι Θεριστές/Die Stropers/The Harvesters του Ετιέν Καλός | Μια συμπαραγωγή της Heretic

Οι Θεριστές είναι η πρώτη μεγάλου μήκους του ελληνικής καταγωγής Νοτιοαφρικάνου σκηνοθέτη Ετιέν Καλός. Η ταινία, που προβλήθηκε και ξεχώρισε στο Un Certain Regard των Κανών, παρακολουθεί δυο νεαρά ετεροθαλή αδέλφια από τη λευκή μειονότητα των Αφρικάνερς στη Νότια Αφρική, να συγκρούονται διεκδικώντας με κάθε τίμημα την αγάπη και την εύνοια της θρησκόληπτης μητέρας τους. Στο σημείο όπου διασταυρώνονται οι δρόμοι της αρετής και της κακίας, οι Θεριστές, σύμφωνα με τα λόγια του Hollywood Reporter, αποτελούν μια “βραδυφλεγή, ασφυκτική παραλλαγή του μύθου του Κάϊν και του Άβελ» και παράλληλα ένα συναρπαστικό σκηνοθετικό ντεμπούτο.   

Προβολές  

  • Αίθουσα Φρίντα Λιάππα, Αποθήκη Δ’, Λιμάνι, Πέμπτη 8/11, 11.00 (δημοσιογραφική)
  • Κινηματογράφος Ολύμπιον, Πλ. Αριστοτέλους, Παρασκευή 9/11, 15:30
  • Αίθουσα Φρίντα Λιάππα, Αποθήκη Δ’, Λιμάνι, Σάββατο 10/11, 18:00

Διακοπές/Holiday της Ιζαμπέλα Έκλεφ | Διεθνείς Πωλήσεις: Heretic Outreach

Η Σάσα, ερωμένη ενός αδίστακτου γκάνγκστερ, απολαμβάνει τις πολυτελείς διακοπές της στο ηλιόλουστο Μπόντρουμ της Τουρκίας. Είναι αφοσιωμένο μέλος μιας παράδοξης, αυτοσχέδιας οικογένειας που της παρέχει ασφάλεια και πλούτη, αλλά εγκυμονεί βία όταν εκείνη τολμήσει να παραβεί τους κανόνες της. Μια μέρα, με αφορμή τη γνωριμία της με έναν τουρίστα, θα ξεσπάσει η κόλαση.

Το ντεμπούτο της Έκλεφ έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διαγωνιστικό του Sundance λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές για την τολμηρή του κινηματογράφηση κι έκτοτε βρίσκεται σε ένα μεγάλο και ήδη βραβευμένο φεστιβαλικό ταξίδι στον κόσμο.

Προβολές

  • Αίθουσα Φρίντα Λιάππα, Αποθήκη Δ’, Λιμάνι, Τρίτη 6/11, 11.00 (δημοσιογραφική)
  • Κινηματογράφος Ολύμπιον, Πλ. Αριστοτέλους, Τετάρτη 7/11, 15:30 Παρουσία σκηνοθέτιδος
  • Αίθουσα Φρίντα Λιάππα, Αποθήκη Δ’, Λιμάνι, Πέμπτη 8/11, 18.00

Ακίνητο Ποτάμι/Still River του Άγγελου Φραντζή | Μια Συμπαραγωγή της Heretic | Διεθνείς Πωλήσεις: Heretic Outreach

To «Ακίνητο Ποτάμι» είναι η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Άγγελου Φραντζή, μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Λετονίας. Γυρισμένη εξολοκλήρου στην Ρωσία και τη Λετονία, η ταινία υποστηρίζεται από ένα διεθνές καστ με πρωταγωνιστές την Κάτια Γκουλιώνη και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου. Ένα ατμοσφαιρικό δράμα μυστηρίου και μια από τις πιο εντυπωσιακές παραγωγές που μας έχει χαρίσει το ελληνικά σινεμά τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα για το φιλμ εδώ.

Η ταινία θα κάνει τη Διεθνή της πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Διεθνούς Κινηματογράφου Black Nights του Ταλίν.  

Προβολές

  • Αίθουσα John Cassavetes, Αποθήκη 1, Λιμάνι, Δευτέρα 5/11, 20.00 Παρουσία σκηνοθέτη και πρωταγωνιστών
  • Αίθουσα John Cassavetes, Αποθήκη 1, Λιμάνι, Τετάρτη 7/11, 14.30

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos