Open Air 18: Ανακοίνωσε τις πρώτες ταινίες του

Published: 12 May 2018, 11:40
Συντάκτης:

Το 8ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας (8th Athens Open Air Film Festival) συνεργάζεται για τέταρτη συνεχή χρονιά με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου (Athens & Epidaurus Festival) σε μια σειρά προβολών με ελεύθερη. Οι συνεργαζόμενες προβολές είναι οι εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08 ΙΟΥΝΙΟΥ / Πλατεία Αυδή

Το Παιχνίδι των Λυγμών (The Crying Game, 1992) του Νιλ Τζόρνταν

Βραβευμένη με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, μια από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας του ’90 έχει ως πρωταγωνιστή ένα μετανοημένο εκτελεστή του ΙΡΑ ο οποίος συναντά απρόσμενη λύτρωση και ασυνήθιστη αγάπη στο πρόσωπο της ερωμένης ενός θύματός του. Μόνο που τίποτα δεν είναι τόσο απλό στον πανούργο κινηματογραφικό ιστό που υφαίνει ο σπουδαίος Ιρλανδός σκηνοθέτης, συνδυάζοντας πολιτικό θρίλερ, μοντέρνο νουάρ και ερωτικό δράμα σε έναν σύνθετο και γεμάτο ανατροπές στοχασμό πάνω στη μυστηριώδη φύση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και ηθικής.

Πρωταγωνιστούν: Στίβεν Ρία, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Τζέι Ντέιβιντσον, Φόρεστ Γουίτακερ, Τζιμ Μπρόουντμπεντ. Διάρκεια: 111’ / Ωρα Έναρξης: 21:30

Η προβολή της ταινίας «Το Παιχνίδι των Λυγμών» γίνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιρλανδίας στην Αθήνα. Πριν την προβολή θα προηγηθεί μια επιλογή animated ταινιών μικρού μήκους queer θεματολογίας σε συνεργασία με το Athens Pride και το Animasyros - Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων σχεδίων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ / Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Ηλέκτρα (Electra, 1962) του Μιχάλη Κακογιάννη

ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ στην ΕΠΙΔΑΥΡΟ

Περισσότερα εδώ

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ / Πειραιώς 260

Ταινία-έκπληξη

Με νωπές ακόμη τις μνήμες από την περιπετειώδη πρεμιέρα της στις αίθουσες, η πιο πολυσυζητημένη δημιουργία των τελευταίων τριών δεκαετιών στη χώρα μας προβάλλεται για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, χωρίς καμία λογοκρισία. Μη χάσετε τη μία και μοναδική ευκαιρία να τη δείτε (ή ξαναδείτε) σε μεγάλη οθόνη.

Ώρα έναρξης: 21:30

Η προβολή της ταινίας - έκπληξη πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Motion Pictures Licensing Corporation. Τα δικαιώματα προβολής παραχωρούνται από την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ / Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Τα Απομεινάρια μιας Μέρας (The Remains of the Day, 1993) του Τζέιμς Άιβορι

Μεταφέροντας αριστουργηματικά στη μεγάλη οθόνη το βραβευμένο μυθιστόρημα του ιαπωνικής καταγωγής (και κατόχου του Νόμπελ Λογοτεχνίας) Καζούο Ισιγκούρο, ο σκηνοθέτης του «Δωμάτιο με Θέα» και του «Επιστροφή στο Χάουαρντς Έντ» έφτασε να διεκδικεί 8 Όσκαρ ενώ συνάντησε μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική αναγνώριση. Κομψοτέχνημα σεναριακής διασκευής, κλασικότροπης σκηνοθεσίας, εκπληκτικών ερμηνειών και απαράμιλλης καλαισθησίας, η ταινία του Άιβορι μετατρέπει σε μοναδικό δράμα την ιστορία ενός πειθαρχημένου και υποδειγματικού μπάτλερ ο οποίος ανατρέχει στη ζωή του όταν συνειδητοποιεί, σε προχωρημένη πλέον ηλικία, ότι θυσίασε κάθε προσωπική του επιθυμία και ευτυχία στο όνομα του καθήκοντος.

Πρωταγωνιστούν: Άντονι Χόπκινς, Έμα Τόμσον, Τζέιμς Φοξ, Χιου Γκραντ, Κρίστοφερ Ριβ. Διάρκεια: 134’ / Ωρα Έναρξης: 21:30

Η προβολή γίνεται στο πλαίσιο του αφιερώματος «Κλασσικά Εικονογραφημένα: Διαβάζοντας στη μεγάλη οθόνη», σε συνεργασία με το British Council.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos