Νύχτες 18: O Ρόμπερτ Πάτινσον στο διάστημα

Published: 18 Sep 2018, 14:49
Συντάκτης:

Οι Ρόμπερτ Πάτινσον και Ζιλιέτ Μπινός βρίσκονται παγιδευμένοι στο διάστημα για λογαριασμό του «High Life» που σκηνοθετεί η Κλερ Ντενί και το οποίο ανακοίνωσε έκτακτα το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνα Νύχτες Πρεμιέρας λίγες μέρες μετά την παγκόσμια πρώτη της στο Φεστιβάλ του Τορόντο.

<a href="/en/nea/oi-nyhtes-premieras-provaloyn-ton-nono-ii-psifiaka-apokatestimeno/69750">Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλουν τον Νονό ΙΙ ψηφιακά αποκατεστημένο</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλουν τον Νονό ΙΙ ψηφιακά αποκατεστημένο

Το «High Life» είναι η πρωτη αγγλόφωνη ταινία της Κλερ Ντενί, η πρώτη με προϋπολογισμό μεγαλύτερο από κάθε προηγούμενο φιλμ της και η πρώτη με χολιγουντιανό σταρ ως πρωταγωνιστή (Ρόμπερτ Πάτινσον).

Πλησιέστερα σε λογική στο «Σολάρις» του Αντρέι Ταρκόφσκι και το «Άλιεν» του Ρίντλεϊ Σκοτ, το «High Life» είναι ένας διαγαλαξιακός ψυχολογικός εφιάλτης στον οποίο η επιστημονική φαντασία συναντά την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, τη μελλοντολογική δυστοπία, την υπαρξιακή αγωνία και τον σωματικό τρόμο. Η 72χρονη Ντενί μας τοποθετει εξαρχής στο εσωτερικό ενός διαστημοπλοίου, μοναδικό πλήρωμα του οποίου φαίνεται να είναι ένας άντρας με το όνομα Μόντι και η νεογέννητη κόρη του. Επιζήσαντες μιας αινιγματικής αποστολής για την οποία θα μάθουμε σταδιακά, οι μοναχικοί επιβάτες περιτριγυρίζονται από νεκρά σώματα και από την υποψία ότι κάτι αποτρόπαιο εκτυλίχθηκε στους αχανείς διαδρόμους αυτού του κλειστοφοβικού και γεμάτου τρομερά μυστικά σκάφους. Τι συνέβη στα μέλη του υπόλοιπου πληρώματος; Ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του Μόντι σε αυτό το μάλλον αυτοκτονικό ταξίδι προς την άκρη του γαλαξία; Και όλα ντυμένα τη μελαγχολική μουσική των Tindersticks.

Περισσότερα εδώ

Η ταινία «High Life» θα προβληθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:45 στον κινηματογράφο ΟΠΕΡΑ 1. Η ταινία ΔΕΝ αναγράφεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos