Γαλλόφωνο 16: Πανόραμα

Published: 9 Apr 2016, 19:42

Οι ταινίες του Πανοράματος παραδοσιακά παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον για το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, καθώς καλύπτουν το κομμάτι της παραγωγής που δεν φτάνει στους κινηματογράφους της χώρας μας, χωρίς αυτό σημαίνει ότι δεν αξίζουν. Κάθε άλλο, όπως για παράδειγμα το «Brooklyn» του Πασκάλ Τεσό και το masterclass «En filmant la musique / Κινηματογραφώντας τη μουσική» που το συνοδεύει. Το φιλμ παρουσιάζει την ιστορία μιας κοπέλας που μετακομίζει στο προάστιο του Σεν Ντενί, όπου θα ενταχθεί στην τοπική hip-hop σκηνή, προσπαθώντας να εκφράσει τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της.

marylandmaryland

Προσθέστε τo ρουμάνικο ασπρόμαυρο «Aferim!», ένα αντιρατσιστικό δράμα εποχής που κέρδισε Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας στο Βερολίνο, το θρίλερ «Maryland», στο οποίο πρωταγωνιστούν Ματίας Σένερτς-Νταϊάν Κρούγκερ, και το «Valley of Love», με πρωταγωνιστές τους Ιζαμπέλ Ιπέρ και Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

valley of lovevalley of love

Ξεχωρίσαμε επίσης το αντιπολεμικό δράμα «Ούτε Ουρανός Ούτε Γη» του Κλεμάν Κοζιτόρ, που έκανε αίσθηση στις Κάννες και το «Η Δικιά μας Οικογένεια» («Belles Familles» ) του Ζαν-Πολ Ραπενό με καστ που συνιστούν οι Ματιέ Αμαλρίκ, Καρίν Βιάρ, Μαρίν Βακτ, Ζιλ Λελούς, και μια πιασάρικη ιστορία αυτογνωσίας μεσηλίκων στη γαλλική ύπαιθρο.

Ούτε Ουρανός Ούτε ΓηΟύτε Ουρανός Ούτε Γη

Περισσότερα εδώ για το φεστιβάλ που διεξάγεται στις αίθουσες Δαναός, Έμπασσυ (6 ευρώ) και στο Αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Γαλλικού Ινστιτούτου (5 ευρώ).

 

Πρώτη δημοσίευση: 9 Apr 2016, 19:42
Ενημέρωση: 9 Apr 2016, 19:42

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos