Μίχαελ Κόλχαας

Published: 9 Nov 2016, 02:32

Η παράσταση «Mίχαελ Κόλχαας, η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου» που είχε θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί σε επανάληψη κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του Νοεμβρίου στις 21.00, στο BIOS Tesla.Basement.

Η Υπόθεση: Ο Μίχαελ Κόλχαας, ένας νομοταγής και φιλήσυχος έμπορος αλόγων, αδικείται. Το κράτος δεν τον προστατεύει γιατί εκείνος που τον έβλαψε είναι ισχυρός, έχει διασυνδέσεις και συγγένειες με ακόμα ισχυρότερους, παρεμποδίζοντας έτσι το έργο της δικαιοσύνης. Τότε είναι που ο Κόλχαας παίρνει το νόμο στα χέρια του.

Οι τρεις ηθοποιοί ζωντανεύουν επί σκηνής αυτό το παράδοξο οδοιπορικό, όπου τα πρόσωπα, ο χώρος και ο χρόνος δράσης, εναλάσσονται σε έναν περιπετειώδη καλπασμό αφήγησης. Ένα συγκλονιστικό χρονικό για τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής και το μαρτύριο του να είσαι δίκαιος: “...θα έπρεπε να τον μνημονεύουν ως υπόδειγμα καλού πολίτη, αν δεν το είχε παρακάνει με μία αρετή. Η αίσθηση του δικαίου  τον έκανε ληστή και φονιά."

Mετάφραση: Θόδωρος Παρασκευόπουλος. Σκηνοθεσία / Δραματουργική Επεξεργασία/ Ερμηνεία: Ομάδα «Τρις» (Χρηστίνα Γαρμπή, Κώστας Κουνέλλας, Βασίλης Σαφός). Σκηνικά: Άρτεμις Σιέρα. Κοστούμια: Δήμος Κλιμενώφ. Βοηθός ενδυματολόγου: Ιωάννα Παπακωνσταντίνου. Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης. Φωτογραφίες:  Αναστασία Γιαννάκη. Video promo: Θανάσης Τσιμπίνης. Σχεδιασμός Ήχου: Τάσος Παπαδόπουλος

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή /  Έως 20 Νοεμβρίου 2016. Ώρα έναρξης: 21.00. Διαρκεια: 95’ χωρίς διάλειμμα. Τιμή Εισιτηρίου: 10 € (γενική είσοδος), 8 € (για ομαδικές κρατήσεις: ισχύει για 6 άτομα και άνω). Bios Tesla. Πειραιώς 84 Αθήνα. Τηλ:2103425335 / www.bios.gr

Michael Kohlhaas from Thanasis Tsimpinis on Vimeo.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos