Γύρισε πίσω

Published: 9 Dec 2016, 20:38

Το κωμικό μελλοντολογικό θρίλερ της Χριστίνας Σαμπανίκου που  εκτυλίσσεται σε μια αγνώριστη Αθήνα, ανεβαίνει στο θέατρο Άβατον

Η Χριστίνα Σαμπανίκου είναι μια ηθοποιός που της αρέσει να γράφει. Η Βίκυ Αδάμου πάλι παίζει και σκηνοθετεί. Οι δυο τους αποτελούν τα τελευταία χρόνια ένα εξαιρετικό δημιουργικό δίδυμο που αιφνιδιάζει με το διαφορετικό βλέμμα και το –σπάνια για την εποχή- χιούμορ του. Στα «επιτεύγματά» τους συγκαταλέγονται –μέχρι στιγμής- η μαύρη κωμωδία «Σκάσε ή Η Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη» (2015 στο Θέατρο Βικτώρια), το διαδικτυακό φωτορομάντζο areyouserious.gr και η θεατρική παράσταση Timeline Project στο Kinitiras Studio. Αυτή την φορά θα βρεθούν ξανά μαζί στη σκηνή, μόνο που στην παρέα τους θα βρίσκεται αυτή τη φορά και ο Θανάσης Ζερίτης. Το έργο που θα παρουσιάσουν, το «Γύρισε πίσω», είναι ένα κωμικό, μελλοντολογικό θρίλερ που εκτυλίσσεται σε μια αγνώριστη Αθήνα σε άγνωστο χρόνο. Δύο γυναίκες και ένας μυστήριος επισκέπτης αγωνίζονται να επιβιώσουν χωρίς βασικά αγαθά και διαδίκτυο, με μοναδικό εφόδιο τις αναμνήσεις της χαμένης παιδικής ηλικίας του.

Οι συντελεστές σημειώνουν:

Αν μια μέρα ξυπνήσεις και όλα αυτά που φοβάσαι, έχουν ήδη συμβεί, τότε δύο εκδοχές υπάρχουν: ή να μην φοβάσαι τίποτα πια ή να επινοήσεις καινούριους φόβους. Πόσο οικείο μπορεί να γίνει ένα τρομακτικό περιβάλλον; Υπάρχουν όρια στην προσαρμοστικότητα μας; Μπορούμε ποτέ να απαλλαγούμε πραγματικά από το Παρελθόν μας ή αυτό βρίσκει πάντα τρόπους να εισχωρεί στο παρόν και να επηρεάζει το μέλλον; 

Ερωτήματα που προσπαθούν να βρουν απάντηση χωρίς αυτή απαραίτητα να υπάρχει.

Δύο γυναίκες  προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα δυστοπικό μέλλον, κουβαλώντας όλες τις παιδικές μνήμες που τις διαμόρφωσαν. Γυρίζοντας πίσω στην εποχή της αθωότητας επιχειρούν να φτιάξουν ένα δίχτυ ασφαλείας από τον τρομακτικό και αφιλόξενο κόσμο που πια είναι η καθημερινότητα τους. Ένας απρόσκλητος μυστήριος επισκέπτης θα επιχειρήσει  να συμβάλει στην διατήρηση της ισορροπίας ανάμεσά τους, προσφέροντας τους βοήθεια στην αποδοχή της Νέας Πραγματικότητας που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Μία βοήθεια που περιπλέκει ακόμα περισσότερο  την κατάσταση κάνοντας τους τρεις ήρωες να ακροβατούν μεταξύ του Αληθινού και του Φανταστικού.

Κείμενο: Xριστίνα Σαμπανίκου. Σκηνοθεσία:  Bίκυ Αδάμου. Βοηθός Σκηνοθέτη: Άντζυ Βαλσαμή. Φωτογραφία: Αλέξανδρος Γαζής. Σκηνικά- Κοστούμια: Lazy Boy*. Eρμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά): Βίκυ Αδάμου, Θανάσης Ζερίτης, Χριστίνα Σαμπανίκου.

Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός), Παρασκευή και Σάββατο,  ώρα 21:15. Τιμή εισιτηρίων: 10 € (τιμή προπώλησης), 12 € (γενική είσοδος), 8 € (φοιτητικό), 5 € (ανέργων).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos