Στενός κορσές μας έγινε ο Σόντερμπεργκ!

Στενός κορσές μας έγινε ο Σόντερμπεργκ!
Published: 9 Dec 2011, 23:44

Ο άνθρωπος που δήλωσε ότι θα παρατήσει τη σκηνοθεσία, δεν λέει να ξεκολλήσει. Kάθε φορά που διαβάζω κάτι για τον Soderbergh νομίζω ότι διαβάζω αποχαιρετιστήριο λόγο.

Τουλάχιστον αυτόν έβγαλε και την έκανε από το The Man From U.N.C.LE., καθώς τα προβλήματα με το casting και τον προϋπολογισμό κρατούσαν πίσω την ταινία και ο Στήβι δεν είχε καιρό για χάσιμο. Σαν πεταλούδα πετάγεται από το ένα project στο άλλο (με κίνδυνο να γίνει η attention whore της διπλανής πόρτας) και τώρα προσγειώθηκε στο The Bitter Pill. Ένα ψυχολογικό θρίλερ δια χειρός Scott Burns (The Informant!, Contagion), ο οποίος αρχικά θα το σκηνοθετούσε αλλά ο κύριος Soderbergh του άλλαξε γνώμη… Το σενάριο έχει βασιστεί σε μια έρευνα που είχε γίνει για την τηλεοπτική δραματική σειρά Wonnderland και ασχολείται με τους ανθρώπους και τις διαθέσεις τους.

Γιατί δεν μπορούμε ως κοινωνία ν’ αντέξουμε τη στεναχώρια και τι μας κάνει ευάλωτους.

Φυσικά, στούντιο όπως της Summit και Paramount έχουν αρχίσει να εκδηλώνουν ενδιαφέρον. Εγώ πάντως περιμένω ότι στα τέλη του 2012, ο Soderbergh θ’ αναιρέσει εντελώς τη δήλωσή του (ήδη η “παραίτηση” έγινε ένα “διάλειμμα”) και η ζωγραφική να πηγαίνει περίπατο. Ένας άνθρωπος, που όπως είχαμε πει και στο MOVE IT, δήλωσε ότι έχει κορεστεί και θέλει να δώσει χώρο στους νέους σκηνοθέτες συν ότι τα τελευταία χρόνια απέρριπτε ταινίες που του έδιναν τα στούντιo, δρα εντελώς αντίθετα. Πέντε ταινίες μέσα σ’ ένα χρόνο; Όταν έχεις κορεστεί, βαρεθεί ή σταματάς επί τόπου ή κάνεις ένα διάλειμμα.

Ούτε να λες ότι θα αυτοπυροβοληθείς αν μπεις πάλι σε κάποιο βαν (όπου ουσιαστικά κυνηγάς να μπεις σε κάποιο βαν), ουτε να κάνεις μία φανφαρο-ανακοίνωση και να βάζεις μία διορία Τι είναι; Η δίαιτα που ξεκινάει κάθε Δευτέρα; Απλά το κάνεις και τέλος. Αλλά έλα όμως που μόλις το ανακοίνωσες, το ενδιαφέρον μεγάλωσε και εμφανίζονται νέα πρότζεκτς.

Εντελώς προσωπική άποψη (και κρίση) το παραπάνω. Μ’ αρέσει ο εν λόγω σκηνοθέτης αλλά του έχω βγάλει κίτρινη.

Αγγελική Ρούσκα

Published: 9 Dec 2011, 23:44
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο