10 διάσημες σκηνές της Marvel που δεν ήταν ποτέ στο αρχικό σενάριο

Published: 10 Jul 2022, 15:47
Συντάκτης:

Η υποκριτική δεν βασίζεται αποκλειστικά στην ανάγνωση λέξεων από ένα σενάριο. Μερικές φορές αυτό που κάνει μια σκηνή πιο αστεία, πιο συναισθηματική και γενικά πιο ενδιαφέρουσα είναι η αντισυμβατικότητα και ο αυθορμητισμός. Και με ηθοποιούς όπως ο Robert Downey Jr. και ο Chris Hemsworth, οι οποίοι είναι ξεκάθαρα μάστορες στον αυτοσχεδιασμό, σίγουρα δεν ήταν δύσκολο για τη Marvel να προσφέρει άφθονο αυτοσχέδιο υλικό στις ταινίες της.

<a href="/en/nea/oi-neoi-fantastic-four-epistrefoyn/69428">Οι νέοι Fantastic Four επιστρέφουν</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟι νέοι Fantastic Four επιστρέφουν

Φυσικά, οι κινηματογραφιστές αναγνωρίζουν μια καλή σκηνή όταν τη βλέπουν να συμβαίνει, ακόμα και αν δεν πηγαίνει σύμφωνα με το… αρχικό σχέδιο. Η λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό ηθοποιών που χάρισαν υπέροχες σκηνές χωρίς σενάριο, στο φαντασμαγορικό Marvel Cinematic Universe:

  1. “Είμαι ο Iron Man”

Αν κάποιος χρειάζεται περαιτέρω αποδείξεις ότι ο  Robert Downey Jr.είναι ο ίδιος ο Tony Stark, τότε θα πρέπει να γνωρίζει πως η ατάκα που χαρακτήρισε την ταινία ήταν εντελώς εκτός σεναρίου. Αυτό που κάνει τον Downey να ταιριάζει ακόμα περισσότερο είναι η αφοσίωσή του στον χαρακτήρα. Σε όλες τις ταινίες στις οποίες εμφανίζεται ο Tony, ένα μεγάλο μέρος των διαλόγων είναι αυτοσχεδιασμός - συμπεριλαμβανομένων αυτών των τεσσάρων εμβληματικών λέξεων, που έγιναν ένα τεράστιο μέρος της ταυτότητας του Iron Man.

  1. H Beyoncé του Cumberbatch

Στην πρώτη ταινία του Doctor Strange, ο Benedict Cumberbatch ρωτά τον Benedict Wong αν το όνομά του ήταν "απλώς" Wong, όπως λέμε Adele, Drake, Bono και Eminem. Μια άλλη τραγουδίστρια που ταιριάζει στην κατηγορία είναι -φυσικά- η Beyoncé. Αυτό που κάνει τη σκηνή ακόμα πιο αστεία είναι ότι η ατάκα ήταν αυτοσχέδια. Ο Wong δεν έχει ιδέα ποια είναι η τραγουδίστρια και αμέσως μετά την ερώτηση ακούει το "Single Ladies" ως μορφή «έρευνας», χαρίζοντάς μας μια από τις πιο διασκεδαστικές στιγμές της ταινίας.

  1. Όταν ο Hulk έγινε ο φίλος του Thor από τη δουλειά

Ένα μεγάλο μέρος των διαλόγων στο “Thor: Ragnarok” ήταν αυτοσχέδιι. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι πως την ιδέα για τη συγκεκριμένη ατάκα έριξε ένα παιδί στα γυρίσματα. "Είχαμε ένα παιδί από το Make-A-Wish στο πλατό εκείνη την ημέρα. Καθώς μιλούσαμε είπε "πρέπει να πεις ότι είναι φίλος σου από τη δουλειά!" αποκάλυψε ο Ηemsworth. Η ταινία του Taika Waititi περιλάμβανε, επίσης, μια πολύ διασκεδαστική στιγμή ανάμεσα στα δύο αδέλφια, με το κόλπο "Get Help" να είναι, επίσης, αυτοσχέδιο.

  1. Ο Andrew Peter αγαπά τους άλλους Peter

Οι θαυμαστές θα θυμούνται ότι στην τελευταία ταινία του Spider-Man υπάρχει μια εξαιρετικά γλυκιά και συγκινητική στιγμή μεταξύ των τριών Peter Parkers. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου καυγά, πριν και οι τρεις αρχίσουν να αιωρούνται ο ένας στον ιστό του άλλου, ο Peter του Andrew σταματάει τους Peters του Tom και του Tobey και τους λέει ότι τους αγαπά, κάνοντας ολόκληρο τον κινηματογράφο να λιώσει. Ο ηθοποιός έχει δηλώσει σχετικά: "Αυτοσχεδίασα σε αυτήν τη σκηνή όταν κοιτάζοντας τον Maguire και τον Holland είπα ότι τους αγαπώ. Και ήταν αυτό που πραγματικά ένιωθα για εκείνους".

  1. Γιατί είναι η Γκαμόρα;

Το Infinity War είναι μια αξιομνημόνευτη ταινία για πολλούς λόγους. Aυτό που την κάνει ακόμα πιο αξέχαστη είναι οι αστείες ατάκες της, συμπεριλαμβανομένης της εντελώς random ερώτησης του Drax (Dave Bautista): "Γιατί είναι η Γκαμόρα;". Οι σεναριογράφοι Christopher Markus και Stephen McFeely αποκάλυψαν: "Το σενάριο έλεγε μόνο, "Πού είναι η Γκαμόρα;", "Σου έχω κάτι καλύτερο: Ποια είναι η Gamora;" και έπειτα, ξαφνικά, ο Bautista πετάει την ατάκα «Σου έχω κάτι ακόμα καλύτερο: Γιατί είναι η Γκαμόρα;». Φυσικά, οι σεναριογράφοι κράτησαν τη φράση στην ταινία και έδωσαν, έτσι, έμπνευση για ακόμα περισσότερα memes στο διαδίκτυο.

  1. O Peter Parker δεν θέλει να πεθάνει

Παραδεχτείτε το, ακόμα δεν έχετε ξεπεράσει αυτή τη σκηνή (δεν πειράζει, ούτε και εμείς). Ο αγαπημένος Tom Holland παρέδωσε την ερμηνεία της ζωής του στο Avengers: Infinity War, όταν ο Peter μετατράπηκε σε σκόνη. Ο νεαρός ηθοποιός αποκάλυψε ότι το να επαναλαμβάνει μια φράση ξανά και ξανά είναι μια τεχνική που χρησιμοποιεί όταν προσπαθεί να κλάψει: “Αν ήμουν σε μια σκηνή και μιλούσα με κάποιον θα έλεγα στο μυαλό μου σ’ αγαπώ τόσο πολύ, σ’ αγαπώ τόσο πολύ». Στη συγκεκριμένη σκηνή, ο Holland αποφάσισε να πει τις λέξεις δυνατά και έκανε τις καρδιές των θεατών να ραγίσουν.

  1. Η σκηνή θεραπείας του Μπάκι και του Σαμ

Δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν το γεγονός ότι ο Bucky (Sebastian Stan) και ο Sam (Anthony Mackie) δεν είχαν ποτέ στενές επαφές. Αυτό μέχρι το The Falcon and The Winter Soldier, όπου οι δύο πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες γίνονται φίλοι και εξελίσσονται στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς του Disney+, οι ήρωες πρέπει να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον σε ένα σενάριο θεραπείας ζευγαριού. Σύμφωνα με την Amy Aquino, η οποία υποδύθηκε την Dr. Raynor, τα περισσότερα από τα αστεία τους κατά τη διάρκεια της σκηνής δεν υπήρχαν στο σενάριο.

       8. Η Kate, η Yelena και ένα μπολ με μακαρόνια

Η Kate (Hailee Steinfield) και η Yelena (Florence Pugh) επίσης δεν είχαν την πιο φιλική σχέση στη σειρά Hawkeye. Ωστόσο, αυτό δεν τις εμπόδισε να μοιραστούν ένα μπολ mac and cheese. H ένταση μεταξύ των ηθοποιών σε αυτή τη σκηνή είναι ιδιαίτερα ζωντανή, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης οι ατάκες ήταν αυτοσχέδιες. Ο σκηνοθέτης Bertie δήλωσε σχετικά: «Κάναμε μια πρόβα, αλλά η μεταξύ τους χημεία ήταν απλά τέλεια και ο αυτοσχεδιασμός που έφεραν ήταν πραγματικός δυναμίτης».

      9. Wakanda forever!

Κατά τη διάρκεια της αξέχαστης σκηνής της μάχης της Wakanda στο Infinity War, όταν οι Avengers ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον ισχυρό στρατό Wakadan και τη φυλή Jabari για να πολεμήσουν τον στρατό του Thanos, το ίδιο πολεμικό άσμα από τον Black Panther ακούγεται από τον M'Baku του Winston Duke και κάνει όλους τους Wakandan να τραγουδήσουν μαζί του. Ο θρυλικός T'Challa (Chadwick Boseman) ακολουθεί το άσμα με τη συνθηματική φράση "Wakanda forever!". Όπως αποδείχτηκε τίποτα από αυτά δεν ήταν μέρος του αρχικού σεναρίου.

      10. Η Peggy αγγίζει το σώμα του Steve

Αν κάποιος έχει αναρωτηθεί γιατί η Peggy Carter (Hayley Atwell) κοιτούσε με τόσο ενθουσιασμό το σώμα του Chris Evans κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης σκηνής στο Captain America: The First Avenger, ήταν κυρίως επειδή για πρώτη φορά η ηθοποιός έβλεπε τον πρωταγωνιστή χωρίς ρούχα. Η Atwell δεν πίστευε στα μάτια της και έτσι τα χέρια της κινήθηκαν αυθόρμητα. "Όταν ο Chris Evans έβγαλε για πρώτη φορά τη μπλούζα του στα γυρίσματα του Captain America, απλά άγγιξα ενστικτωδώς το στήθος του», αποκάλυψε η ηθοποιός.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos