Κατάσταση πολιορκίας

Δημοσίευση: 20 Οκτ. 2011, 19:09

Μια τραγωδία σε πέντε διαστάσεις.

Πέντε ζωές κλεισμένες σε έναν τόπο, γεμάτο από εντάσεις και πιέσεις, καλλιεργούν την ελπίδα σε ένα ατελείωτο κυνηγητό προς την ελευθερία. Το έργο ξεκινά με μια ερωτική πολιορκία, που ταράζει τις ισορροπίες όλων. Ένας Άντρας ανησυχεί, μια Μάνα φοβάται και μια Γυναίκα παρακολουθεί. Ένας ανεκπλήρωτος έρωτας, πολιορκεί τον περίγυρο, ξεκινώντας έναν κύκλο συγκρούσεων . Οι ήρωες πολιορκούνται από παντού, αλλά έχουν κάτι που δεν μπορεί κανείς να τους πάρει. Τη θέληση-βράχο να μείνει όρθια η ψυχή, να μη συνθλιβεί η εσωτερική ουσία. Οι πολιορκημένοι γίνονται ελεύθεροι όταν κατακτούν την ελευθερία της συνείδησής τους. Στην πορεία του έργου οι ήρωες πέρα από τις εσωτερικές τους διαδρομές, ανακαλύπτουν και άλλες, αυτές των διαστάσεων. Διασχίζουν πλάτη, προοπτικές και χρόνο σε αυτό το κυνήγι της ελευθερίας, αφού η ιστορία έχει ειπωθεί πολλές φορές.

Με λόγια του Μαχμούτ Νταρουίς από το ομώνυμο έργο και του Διονύσιου Σολωμού από το ποίημα “Ελεύθεροι πολιορκημένοι”, μια τραγωδία σε πέντε διαστάσεις, κάτω από το βλέμμα ενός παιδιού.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Σιούτης

Παίζουν: Μάρω Αγρίτη, Κωνσταντίνα Γιασεμίδου, Αγάθη Κάλτσα, Πέτρος Ρούσσος, Γιάννης Σιούτης. Ακούγονται: Άννα Βαλέρη, Καλλιόπη Τακάκη και Κώστας Κοντοβάς. Συμμετέχει η μικρή Λουίζα.

Θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8-12, Κ. Πετράλωνα, τηλ. 210-3428650, 6943637456). Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη 21:30, διάρκεια 60'. Metro Στάση Κεραμικός. Είσοδος Ελεύθερη. Απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση.


 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Aνοίγουν 21 Μαϊου τα θερινά

Aνοίγουν 21 Μαϊου τα θερινά

Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων έδωσε το «πράσινο φως» για να ανοίξουν τα μουσεία στις 14 Μαΐου, καθώς επίσης...
6 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870