Επέστρεφα

Δημοσίευση: 4 Μαρτίου 2017, 20:49

Αφενός η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελληνικού Θεατρικού Έργου του 21ου Αιώνα Λεϊα Βιτάλη και αφετέρου το ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ, το οποίο στεγάζει και οργανώνει όλες τις παραγωγές του Φεστιβάλ αυτού, με χαρά ανακοινώνουν το τρίτο έργο του 3ου φεστιβάλ Ελληνικού θεατρικού έργου του 21 ου αιώνα. Πρόκειται για το νέο έργο της Φρίντας Μιράμπιτα (Χαράς Κιούση) ΕΠΕΣΤΡΕΦΑ σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου.

Δυο λόγια για το έργο:

Η συγκινητική ιστορία μιας νέας γυναίκας που επιστρέφει στη ζωή από το θάνατο. Στο ελάχιστο εκείνο διάστημα, ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, όταν ο άνθρωπος –μετέωρος δεν επικοινωνεί με τους ζωντανούς, ούτε έχει γίνει αποδεκτός από τον άλλο κόσμο, η Θάλεια συναντά σαν καταλύτη τον παππού της, τον πιο σημαντικό άνθρωπο της ζωής της. Καθώς οι μνήμες και ο σχολιασμός για τις αντιδράσεις στο θάνατό της δικών της ανθρώπων, αλλά και οι σχέσεις με την οικογένειά και τις φίλες της περνούν από μπροστά της σαν κινηματογραφική ταινία, το παρελθόν και το παρόν μπερδεύονται αναδεικνύοντας την αλήθεια της ζωής της. Άλλοτε με σαρκασμό και άλλοτε με πίκρα το έργο μιλάει για τις συγκυρίες και τις συμπτώσεις που καθιστούν κυρίαρχη δύναμη τη ζωή, στο ακατάλυτο του θανάτου.

Δυο λόγια για την παράσταση:

Μια αλλιώτικη εκδοχή-μαρτυρία στο αιώνιο ερώτημα αν υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο μέσα από μια σύγχρονη προσέγγιση, με χιούμορ και αγάπη για τον άνθρωπο και τις αδυναμίες του. Μια συνομιλία των πρωταγωνιστών με ψηφιακά μέσα, με videoart που δημιουργεί ένα παιχνίδι στο χώρο και το χρόνο, ώστε η παράσταση να προσφέρει οπτικοακουστική εμπειρία στον θεατή.

Συγγραφέας: Φρίντα Μιράμπιτα (Χαρά Κιούση). Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου. Σκηνικά - Κοστούμια: Τόνια Αβδελοπούλου. Μουσική σύνθεση–sound design: dub punk. Video art – trailer: Gcldp Γιώργος Συμεωνίδης, Άρτεμις Σταθάκου. Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας. Μακιγιάζ: Διονυσία Κωνσταντίνου. Πρωταγωνιστούν:  Ελένη Φίλιππα, Τάσος Μπλάτζιος. Παραστάσεις: κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19.00, έως 7 Μαρτίου 2017

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65), 5 ευρώ (ατέλειες). ΘΕΑΤΡΟ «ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ», Σατωβριάνδου 36, Στάση μετρό Ομόνοια, Τηλ. 210 52 42 211

Πρώτη δημοσίευση: 4 Μαρτίου 2017, 20:49
Ενημέρωση: 4 Μαρτίου 2017, 20:49

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
23 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos