Δημοσίευση: 7 Νοε. 2014, 22:14

Η καλλιτεχνική εταιρία ΑΡΓΩ της Αιμιλίας Υψηλάντη παρουσιάζει για 1η φορά στην Ελλάδα το καινούργιο -και ήδη βραβευμένο- έργο του Βρετανού συγγραφέα Μάικ Μπάρτλετ («Cock», «Love, love, love») «BULL» (Ταύρος)

«Μαύρη» κωμωδία σε «πραγματικό» χρόνο 70 λεπτών

«Σε βλέπω και μού 'ρχεται να σε πατήσω χάμω, να σε λιώσω, για να μπορέσω να επιβιώσω. Και δε σε λυπάμαι καθόλου γιατί πιστεύω πως κατά βάθος εσύ το προκαλείς αυτό».

Δυο θέσεις για τρεις υποψήφιους. Τρεις υπάλληλοι περιμένουν με κομμένη την ανάσα το αφεντικό να αποφασίσει ποιος από τους τρεις θα απολυθεί για να επιβιώσει η εταιρία. Ένας από τους τρεις πρέπει να βγει από τη μέση. Ποιος απ' τους τρεις και για ποιο λόγο; Σφαγή. Ο θάνατός σου η ζωή μου. Δε μου κάνεις πια, σε πετάω στα σκουπίδια. Καιάδας. Κοινωνική ανθρωποφαγία. Κτηνωδία, μοχθηρία, αυταρχισμός. Το σύστημα μας έχει πείσει πως δεν υπάρχει άλλη λύση. Φασισμός μεταμφιεσμένος σε οικονομική αναγκαιότητα. Άνθρωποι αναλώσιμοι. Κανένα έλεος για τον χαμένο. Καμία κάθαρση. Τα αρπακτικά κατασπαράζουν το ψοφίμι. Και η ζωή συνεχίζεται.

Μετάφραση: Νίκος Χανιωτάκης. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πετρόπουλος. Ηθοποιοί: Μπέτυ Αποστόλου, Παναγιώτης Θεοδώρου, Φώτης Πυριτίδης, Διονύσης Σάββας. Στο ρόλο του Κάρτερ κάθε Κυριακή ο Δημήτρης Πετρόπουλος. Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ, φοιτητικό-συνταξιούχων-πολυτέκνων 8 ευρώ, ανέργων 5 ευρώ

Το «BULL» παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία πέρυσι στο Λονδίνο, κερδίζοντας το βραβείο καλύτερου νέου έργου στο Off-Broadway.

H Gurdian έγραψε: «Έντονο, κτηνώδες, γρήγορο! Το έργο του Μπάρτλετ είναι ακόμα πιο δυνατό από το εντυπωσιακό "Cock" του 2009. Δεν μπορείς να αποφύγεις την συμμετοχή σου σ' αυτήν την ταυρομαχία και να μη νιώσεις συνένοχος στο παιχνίδι του ανταγωνισμού».

Η New York Times έγραψε: «Παιχνίδια σε τεντωμένο σκοινί με φόντο την εργασιακή κόλαση. Μόνο αν είστε τυφλοί δεν θα μπορέσετε να βρείτε τις ομοιότητες με τον δικό σας χώρο δουλειάς»

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ, Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο, Τηλ. ταμείου: 210-5201684-5. Μέχρι τις 9/11, κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή ώρα 9.15 μ.μ. Από 15/11 έως 11/1, κάθε Σάββατο ώρα 7.15 μ.μ. & Κυριακή ώρα 9.15 μ.μ.  

Δημοσίευση: 7 Νοε. 2014, 22:14
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer/Filmtr.
5612
Odeon
3657
Feelgood
1724