Αυτόχειρ

Δημοσίευση: 14 Δεκ. 2016, 02:24

Το διήγημα του Μιχαήλ Μητσάκη, “ΑΥΤΟΧΕΙΡ” ανεβαίνει στον Πολυχώρο VAULT, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Κώστα Παπακωνσταντίνου έως την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15.

Το 2016 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τον θάνατο του σημαντικού πεζογράφου Μιχαήλ Μητσάκη. Δυστυχώς, όχι μόνο δεν γιορτάστηκε η επέτειος αυτή, αλλά κινδυνεύει να περάσει σχεδόν απαρατήρητη. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην μνήμη ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες λογοτέχνες και καλεί τους θεατές να ανακαλύψουν το έργο του Μιχαήλ Μητσάκη. Το διήγημά του «Αυτόχειρ» παρουσιάζεται από τον Κώστα Παπακωνσταντίνου με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τον θάνατό του.

Ο «Αυτόχειρ»  αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα του Μιχαήλ Μητσάκη. Το διήγημα, γραμμένο σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, μας προσφέρει έναν υπέροχο θεατρικό μονόλογο. Η ιστορία διαδραματίζεται στην πόλη της Πάτρας λίγο πριν το 1900. Ο Μητσάκης, ο οποίος διατηρεί το όνομά του στο κείμενο, φτάνει στην πόλη, όπου μαθαίνει για την αυτοκτονία ενός ξένου. Ο αυτόχειρας έχει αφήσει ένα σημείωμα με πέντε μόνο λέξεις: «Αυτοκτονώ, ας μην ενοχληθεί κανείς». Καθώς ο συγγραφέας-αφηγητής περιπλανιέται στην πόλη, παρατηρώντας τη ζωή και τους ανθρώπους της, αναρωτιέται για το ποιός θα μπορούσε να ενοχληθεί από το θάνατο ενός αγνώστου. Το έργο πραγματεύεται το ζήτημα του κύκλου της ζωής και του θανάτου, της φθαρτότητας του ανθρώπου και της διαχρονικότητας της ανθρωπότητας. Ένας πεθαίνει μα η πόλη συνεχίζει να ζει. Ο ήλιος θα ανατείλει και πάλι.

Συγγραφέας: Μιχαήλ Μητσάκης. Σκηνοθεσία-Ερμηνεία: Κώστας Παπακωνσταντίνου. Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδριάνα Χαλκίδη. Κινησιολογία: Μαργαρίτα Τρίκκα. Μουσική: Βασίλης Κουτσιλιέρης. Σκηνικά, κοστούμια: Ζωή Αρβανίτη. Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης. Βίντεο παράστασης: Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος. Φωτογραφίες: Νίκος Βαρδακαστάνης. Σχεδιασμός αφίσας: Σίμος Παπαναστασόπουλος

Διάρκεια: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα). Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Μειωμένο: 8 ευρώ (Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων/ ΑμΕΑ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) / Ατέλειες: 5 ευρώ.

VAULT THEATRE PLUS. Μελενίκου 26 Βοτανικός TK.10447 Αθήνα. Τηλ. Επικοινωνίας 213 0356472 – 6945 993870 Email: vaulttheatre.gr@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos