H επιστροφή του Tricky

Δημοσίευση: 19 Ιαν. 2016, 16:17

Tricky presents Skilled Mechanics! Η επιστροφή μίας από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας trip hop σκηνής είναι γεγονός! Ο καλλιτέχνης που έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στη μουσική πραγματικότητα εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, παρουσιάζει το νέο του project (ακριβώς τη στιγμή που κυκλοφορεί σε ολόκληρο τον κόσμο) την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στην Αθήνα (Fuzz Live Music Club) και το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη (Fix Factory of Sound).
Φυσικά, εκτός από το νέο υλικό, θα ακουστούν και πολλά γνωστά κομμάτια από ολόκληρη την καριέρα του Tricky, ίσως για πρώτη φορά με τον ίδιο να αναλαμβάνει σχεδόν όλο το βάρος των φωνητικών και της σκηνικής παρουσίας, με τη συνοδεία της νέα του μπάντας.
Από τις πιο ιδιαίτερες προσωπικότητες της σύγχρονης μουσικής σκηνής, ο Adrian Thaws γεννήθηκε πριν από 47 χρόνια στο Bristol της Αγγλίας. Ως παραγωγός και μουσικός, αποτελεί ένα από τα τρία σπουδαιότερα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής του trip hop, μαζί με τους Massive Attack και τους Portishead, έχοντας επηρεάσει πάρα πολλούς σύγχρονους και μεταγενέστερους καλλιτέχνες.
Το ντεμπούτο του album, “Maxinquaye”, προτάθηκε για το Mercury Prize το 1995, ενώ το “Blowback” του 2001 τον έκανε γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατά καιρούς, έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως οι Massive Attack, Red Hot Chili Peppers, PJ Harvey, Bjork, Martina Topley-Bird, Neneh Cherry, Beyonce, Bobby Gillespie (Primal Scream), Cyndi Lauper, Alanis Morissette, Ed Kowalczyk (Live), Nneka κ.α.
Ανήσυχος, αναζητώντας πάντοτε την αλλαγή, την κίνηση, την εξέλιξη που τον κρατάει ζωντανό ως καλλιτέχνη, ο Tricky μετακόμισε στο Βερολίνο και σε συνεργασία με τον DJ Milo, ηγετική φυσιογνωμία της Wild Bunch, της κολλεκτίβας που έβαλε τα θεμέλια πάνω στα οποία στήθηκε το οικοδόμημα της trip-hop στο Bristol, και τον εξαιρετικό drummer Luke Harris δημιούργησε αυτό το νέο σχήμα που τον φέρνει και πάλι στο προσκήνιο.
Μετά από πολλά χρόνια, ο ίδιος ο Tricky αναλαμβάνει ολοκληρωτικά το βάρος των φωνητικών, μόνος μπροστά στο κοινό του, χωρίς συνοδεία από κάποια τραγουδίστρια, αλλά με δύο εξαιρετικούς μουσικούς και το ηχητικό υπόβαθρο που έχει δημιουργήσει ο Milo να συνδράμουν σε ένα, όπως πάντα, μυσταγωγικό αποτέλεσμα. O Tricky μπήκε στο studio με την εκλεκτή παρέα του και ηχογράφησαν κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου το ομώνυμο ντεμπούτο των Skilled Mechanics, το οποίο θα κυκλοφορήσει επίσημα από την δική του δισκογραφική, False Idols, στις 22 Ιανουαρίου του 2016, την ημέρα που η περιοδεία του νέου σχήματος θα βρίσκεται στην Αθήνα.
Η προπώληση για τη συναυλία της Θεσσαλονίκης ξεκινάει στα 15 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 18 ευρώ, ενώ στο ταμείο η τιμή θα είναι 20 ευρώ.Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload, Media Markt, Ticket House και το www.viva.gr Στη Θεσσαλονίκη, επίσης στα: Musicland, Lotus Record Shop, Stereodisc.

Tricky presents Skilled Mechanics + opening act: UnknownArtist ft. Dj Jumattack (Θεσσαλονίκη)

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817, www.fuzzclub.gr) και Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη / τηλ. 2310 500670 & 2310 504014 / www.fixfactoryofsound.gr).

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.

Πρώτη δημοσίευση: 19 Ιαν. 2016, 16:17
Ενημέρωση: 19 Ιαν. 2016, 16:17

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos