Αύγουστος είναι. Αφεθείτε...στη φαντασία

Δημοσίευση: 2 Aug 2012, 11:59

Του Μιχάλη Κωνσταντέλλη

Από δω που σας γράφω τα τζιτζίκια χαλούν τον κόσμο. Για ένα μήνα κάθε χρόνο η φύση τα βάζει να κάνουν συναυλία, μια ωδή στο πιο λατρεμένο ίσως μήνα της χρονιάς, χιλιοτραγουδισμένο και άλλες τόσες φορές κινηματογραφημένο. Έτσι λοιπόν με αυγουστιάτικη διάθεση γράφω αυτό το edito, εν όψει διακοπών και του τελευταίου online τεύχους ως το Σεπτέμβριο. 

Είναι εξάλλου και η κατάληξη της κινηματογραφικής σεζόν που πάντα τελειώνει με ένα μικρό διάλλειμα από τη δουλειά αλλά και το γούστο που είναι η ενασχόληση - επαγγελματική και μη - με την έβδομη τέχνη. Σαν την ιδανική επιστροφή στην πραγματικότητα από τον αμέτρητο χρόνο που περνάμε βυθισμένοι στην παράλληλη ζωή του σινεφίλ, η επικαιρότητα χαλαρώνει , κάνουμε ένα βήμα έξω από το σελιλόιντ κι έναν απολογισμό της χρονιάς καθώς μαζεύουμε δύναμη για το σίκουελ της επόμενης.

Τα φαινόμενα της εποχής ας μη μας εξαπατούν. Ζήσαμε ένα Aύγουστο οι περισσότεροι μέχρι πρότινος αλλά μόνο το μέρος της ραστώνης του χωρίς να είμαστε προετοιμασμένοι για το βαρύ χειμώνα, έτσι όπως την έπαθαν και τα τζιτζίκια. Αν κάτι τέτοιο γίνεται δίδαγμα το ίδιο ισχύει και στη μικρή ελληνική σινε-πιάτσα που επιχειρηματικά τουλάχιστον έφτασε - αν δεν ξεπέρασε - τα όριά της. Μαζεύοντας τα κομμάτια ας αφήσουμε τη ζέστη να λιώσει τις παλιές νοοτροπίες, τις κατεστημένες αντιλήψεις και τις προσωπικές επιδιώξεις και να δούμε πώς μπορεί ο έρωτάς μας με τις εικόνες αλλά και η αγορά να διαπραγματευθούν τη νέα κατάσταση με τέτοιο τρόπο που αξίζει σε μας αλλά και στους κοπιάζοντες έλληνες κινηματογραφιστές, ηθοποιούς και τεχνικούς.

Δεν περιμένω να συμβεί άμεσα αλλά να ξέρετε στο MOVE IT θα καθίσουμε κάτω από τον ήλιο, σε μια παραλία ή κοιτώντας τον ουρανό και θα φανταστούμε πώς θα μπορούσε να γίνει...

Καλές διακοπές σας εύχομαι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βραβεία Emmy 2019: Oι υποψηφιότητες

Μπορεί το φινάλε του "Game Of Thrones" να αποτέλεσε τον ορισμό της αμφιλεγόμενης σεζόν...
4 min

H Σοφία Λόρεν επιστρέφει στο σινεμά

Δέκα χρόνια μετά το «Nine» του Ρομπ Μάρσαλ, η 84χρονη σήμερα Σοφία Λόρεν επιστρέφει...
5 hours

Σάμουελ Τζάκσον & Κρις Ροκ στο νέο Saw!

Ο ανατρεπτικός κωμικός Chris Rock με τις εταιρείες Lionsgate και Twisted Pictures πρόκειται να...
6 hours