Οι αληθινές ιδιοφυίες που εμφανίστηκαν στο Big Bang Theory

Δημοσίευση: 10 Ιουλίου 2021, 13:52
Συντάκτης:

Στα 12 χρόνια της επιτυχίας του, το «The Big Bang Theory» μας έβαλε στις ζωές των τεσσάρων τηλεοπτικών επιστημόνων Sheldon, Leonard, Raj και Howard. Και ενώ η πραγματική τους σχέση με την επιστήμη ήταν ανύπαρκτη, στα 279 επεισόδια της σειράς, είχαν την τιμή να φιλοξενήσουν με σύντομα cameos, εξέχουσες προσωπικότητες της επιστημονικής κοινότητας. Η λίστα μας, σας παρουσιάζει 11 από αυτές.

<a href="/afieromata/10-axehastes-tainies-poy-patosan-sto-box-office/66438">10 αξέχαστες ταινίες που… πάτωσαν στο box office</a>ΣΧΕΤΙΚΑ10 αξέχαστες ταινίες που… πάτωσαν στο box office

George Smoot

Ειναι Αμερικάνος αστροφυσικός, κάτοχος βραβείου Νόμπελ το 2006 από κοινού με τον καθηγητή John Mather, για τη δουλειά τους στην κοσμική ακτινοβολία υποβάθρου. "Δεν κατάφεραν να αποδείξουν τη θεωρία του Μπιγκ Μπανγκ, αλλά την ενίσχυσαν σημαντικά" δήλωσε τότε ο πρόεδρος της επιτροπής Νόμπελ για τη Φυσική κ. Per Carlson. Το 2018 είχε επισκεφθεί τη χώρα μας στα πλαίσια διάλεξης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Διδάσκοντας το Σύμπαν».

Elon Musk

Ο πρωτοπόρος εντερπρενέρ που έχει ιδρύσει εταιρίες όπως την Tesla, την SpaceX και την Paypal, εμφανίστηκε σε ενα επεισόδιο να πλένει πιάτα μαζί με τον Howard.

Mayim Bialik

Από τον 4ο κύκλο και έπειτα, η Mayim Bialik ήταν μέρος του σταθερού καστ, στο ρόλο της Amy Farrah Fowler. Κατέχει - στην πραγματικότητα ναι! - PhD στη νευροεπιστήμη από το UCLA. Ενώ ο ρόλος της είχε προταθεί 4 φορές για βραβείο EMMY, στη σειρά παρείχε και υπηρεσίες επιστημονικού συμβούλου μαζί με τον καθηγητή David Saltzberg από το UCLA

Brian Greene

O Brian Greene είναι θεωρητικός φυσικός, μαθηματικός και έχει δουλέψει πάνω στη θεωρία των χορδών. Το 2008 δημιούργησε το διεθνές φεστιβάλ επιστήμης του οποίου και προεδρεύει. 

Neil deGrasse Tyson

Ο δημοφιλής και αγαπημένος αστροφυσικός εμφανίζεται στον 4ο κύκλο να δέχεται την κριτική του Sheldon για τον υποβιβασμό του Πλούτωνα από πλανήτη. Έπειτα στον 12ο κύκλο διασταυρώνει twitterικώς ξίφη με τον Rajesh

Bill Nye

Γνωστός για τη συμβολή του στην εκλαΐκευση της επιστήμης, οι εμφανίσεις του στην Αμερικανική τηλεόραση του έδωσαν το παρατσούκλι "The science Guy". Είναι μηχανολόγος μηχανικός με πτυχίο από το Cornell.

Steve Wozniak

Μηχανικός και προγραμματιστής, ο συνιδρυτής της Apple εμφανίστηκε στον 4o κύκλο της σειράς. Ο Sheldon του διακόπτει το δείπνο για να του ανακοινώσει ότι είναι ο 15ος αγαπημένος του τεχνολογικός οραματιστής.  

Stephen Hawking

 Ίσως η μεγαλύτερη ιδιοφυία της σύγχρονης επιστημονικής εποχής, ο Hawking ήταν Άγγλος θεωρητικός φυσικός. Εχει εμφανιστεί στη σειρά 6 φορές με πλεον αξιομνημόνευτη την πρώτη: Ο Sheldon επιχειρεί να τον γνωρίσει επανειλημμένα και όταν έρχεται η ώρα να του δείξει τη δουλεία του, καταλήγει να κάνει αριθμητικό λάθος και να λιποθυμάει με την υπόδειξή του απο τον Hawking. Ο Stephen Hawking ήταν φαν της σειράς από τον πρώτο κύκλο και ζήτησε να δει μια πρόβα. Ο Howard σε ένα επεισόδιο μιμείται τη μηχανική φωνή του και ο Simon Helberg που παίζει τον χαρακτήρα αισθάνθηκε άβολα με τη μίμηση αλλά ο Hawking φάνηκε να το ευχαριστιέται.

Kip Thorne

Ο βραβευμένος με Νόμπελ φυσικός εμφανίστηκε στον τελευταίο κύκλο της σειράς όταν στο πρόσωπό του αναζητούν υποστήριξη οι υποψήφιοι για νόμπελ, Amy και Sheldon.

Frances H. Arnold

H Francis H. Arnold είναι χημικός μηχανικός, βραβευμένη με Νόμπελ Χημείας το 2018 για τη δουλειά της στα ένζυμα. Είναι καθηγήτρια στο Caltech, το πανεπιστήμιο όπου λαμβάνει μέρος η σειρά. Επίσης εργάζεται ως συμβουλος επιστήμης και τεχνολογίας στην προεδρία του Biden.

Mike Massimino

Πρώην αστροναύτης και μηχανολόγος μηχανικός, ο Mike Massimino έπαιξε έναν από τους αστροναύτες που συνόδευσαν τον Howard στο διάστημα. Στην πραγματικότητα, ο Massimino απέκτησε το πτυχίο του απο το πανεπιστήμιο της Columbia και το master και διδακτορικό του από το MIT. Έλαβε μέρος σε δύο διαστημικές αποστολές. Συνολικά εμφανίστηκε σε έξι επεισόδια κάνοντας ατελείωτο bullying στον Howard κατα τη διαμονή τους στον διαστημικό σταθμό. 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ