O βασιλιάς τρόμος στην μικρή οθόνη το 2018

Δημοσίευση: 26 Δεκ. 2018, 16:12
Συντάκτης:

Η φετινή χρονιά αναμφίβολα σημαδεύτηκε και από την αναγέννηση ή ανανέωση των ταινιών τρόμου, αρχής γενομένης με το βραβείο σεναρίου στα Όσκαρ τον Φλεβάρη του 2018 του «Get Out», ενώ έπειτα κυκλοφόρησαν το «A Quiet Place», «Hereditary», και «Halloween», όλα μεγάλες επιτυχίες της χρονιάς, αλλά και με κριτική αποδοχή, που δεν συνηθίζεται σε ταινίες του είδους. Επομένως, κάτι δείχνει να αλλάζει στον τρόπο που γίνονται και στον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι ταινίες τρόμου, το οποίο είναι ευδιάκριτο και από τις σειρές τρόμου που κυκλοφόρησαν το 2018, που άλλαξαν το σκηνικό. Ιδού 8 περιπτώσεις που το επιβεβαιώνουν:

<a href="/festival-verolino/berlinale-2023-xekinaei-move-it-tha-vrisketai-ekei/67749">Berlinale 2023: Ξεκινάει. Το MOVE IT θα βρίσκεται εκεί</a>ΣΧΕΤΙΚΑBerlinale 2023: Ξεκινάει. Το MOVE IT θα βρίσκεται εκεί

The Haunting of Hill House

Το βιβλίο της Shirley Jackson μεταφέρεται ελεύθερα στην σειρά του Netflix, σε μία έξυπνη σειρά του Mike Flanagan, που ξέρει πώς να παίζει με τον θεατή, αλλά με το είδος του τρόμου. Με εκτεταμένες λήψεις, με φαντάσματα, με μία οικογενειακή ιστορία στο κέντρο όλων κατάφερε να απασχολήσει πολύ, με το πώς αξιοποιεί τον τρόμο σε ένα κατ’ ουσίαν οικογενειακό δράμα.

Castle Rock

Άλλη μία σειρά ανθολογίας τρόμου, του Hulu, που εμπνέεται από χαρακτήρες και τόπους των βιβλίων του Stephen King. Με γνωστούς ηθοποιούς που έχουν παίξει σε γνωστές ταινίες τρόμου, όπως η Sissy Spacek από το «Carrie» και ο Bill Skarsgard από το «It», και οι δύο ταινίες βασισμένες επίσης σε βιβλία του King, η σειρά προσεγγίζει με διαφορετικό τρόμο την έννοια της επιρροής από τον μετρ του είδους.

The Chilling Adventures of Sabrina

Η 1η σεζόν της νέας σειράς του Netflix μπορεί να μην άφησε όλους το ίδιο ικανοποιημένους, όμως σίγουρα διαθέτει μερικά πολύ δυνατά στοιχεία, που σίγουρα θα αναδειχθούν στην επόμενη σεζόν. Υποδόριο χιούμορ και τρόμος ισορροπούν επαρκώς καλά.

stan against evilstan against evil

Stan Against Evil

Μία σειρά που ακόμα πιο έντονα χρησιμοποιεί το χιούμορ μέσα σε μία δομή τρόμου είναι η σειρά του IFC, για μία μικρή πόλη πάνω σε τόπο μαζικού καψίματος μαγισσών που καταλαμβάνεται από δαίμονες. Φέτος προβλήθηκε η 3η σεζόν που αποδείχθηκε πολύ ευρηματική, με την προσθήκη του John C. McGinley.

Ash vs. Evil Dead

Στην κατηγορία κωμωδιών τρόμο συμπεριλαμβάνεται και η σειρά του Starz που βρίσκεται στον τρίτο κύκλο, με δημιουργό τον Sam Raimi. Η σειρά μπορεί να μην ανανεώθηκε για 4η σεζόν, αλλά πρόλαβε να αφήσει το στίγμα της, με τον απενοχοποιημένα διασκεδαστικό της εαυτό.

Into the Dark

Μία ακόμα σειρά ανθολογίας τρόμου, του Hulu, που δείχνει πίστη στις σειρές τρόμου. Η σειρά ξεκίνησε τον Οκτώβριο και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς το καθένα από τα 12 επεισόδια θα προβάλλεται μηνιαίως, με το επεισόδιο Οκτωβρίου να αφορά φυσικά το Halloween, πρόσφατα προβλήθηκε το απολαυστικό χριστουγεννιάτικο επεισόδιο, ενώ τις επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσει το πρωτοχρονιάτικο. Και σίγουρα θα είναι μία πολύ σκοτεινή και μακάβρια Πρωτοχρονιά

American Horror Story: Apocalypse

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει η σειρά που έφερε τον τρόμο τόσο έντονα σε μία mainstream τηλεόραση, μέσα από το Fox. Η νέα εξίσου σοκαριστική σεζόν επέστρεψε στην βάση, έπειτα από το Cult που ήθελε να κάνει και πολιτικά σχόλια, με την ίδια όμως ανατρεπτική διάθεση.

Channel Zero

Μία σειρά ανθολογίας του Syfy, που έπειτα από 4 σεζόν έχει πλέον το δικό της κοινό. Κάθε σεζόν και διαφορετική ιστορία, σκηνοθετημένη από άλλο σκηνοθέτη, οπότε αποπνέει και διαφορετικό κλίμα κάθε φορά, σαν να είναι άλλη σειρά, πάνω στην ίδια βάση. Συνδυάζει τον τρόμο με τον σουρεαλισμό, με τον τρόμο να χτίζεται αργά, και στην κυριολεξία βασανιστικά.

Channel Zero: The Dream DoorChannel Zero: The Dream Door

Πρώτη δημοσίευση: 26 Δεκ. 2018, 16:12
Ενημέρωση: 26 Δεκ. 2018, 16:12
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos