Aφιέρωμα: 10 κακές ερμηνείες σπουδαίων ηθοποιών

Δημοσίευση: 11 Ιουνίου 2022, 18:19
Συντάκτης:

Ακόμα και τα καλύτερα παιδά μερικές φορές κάνουν λάθη – απλώς όχι μπροστά σε εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως.

<a href="/afieromata/afieroma-skinothetes-poy-ekanan-remake-ston-eayto-toys/69666">Αφιέρωμα: Σκηνοθέτες που έκαναν remake στον εαυτό τους</a>ΣΧΕΤΙΚΑΑφιέρωμα: Σκηνοθέτες που έκαναν remake στον εαυτό τους

Για τους ηθοποιούς όμως, και την ατελείωτη κριτική που δέχονται, μια κακή ερμηνεία μπορεί να τους κυνηγάει για πάντα.

Από βετεράνους όπως ο Al Pacino, μέχρι και νεότερης γενιάς ηθοποιούς στο peak της καριέρας τους, όπως ο Tom Hardy, μας έχουν αποδείξει ότι και οι κακές ερμηνείες μερικές φορές είναι μέσα στο πρόγραμμα. Δεν είναι βέβαια πάντα λάθος μόνο των ηθοποιών, μιας και σχεδόν όλες οι ερμηνείες αυτής της λίστας προέρχονται από πολύ κακές ταινίες, με απογοητευτικά σενάρια και σκηνοθεσία.

Ας ρίξουμε μία ματιά σε 10 από τις χειρότερες ερμηνείες σπουδαίων ηθοποιών:

Tom Hanks– Cloud Atlas (2012)

Στην πολύ φιλόδοξη επική ταινία των αδερφών Wachowski, ο Hanks υποδύεται όχι έναν, αλλά έξι ολόκληρους ρόλους. Δεν είναι απαραίτητα κακός και στους έξι, αλλά ο ρόλος του πρώην gangster Dermot “Duster” Hoggins με την αποτυχημένη ιρλανδέζικη προφορά, καλύτερα να ξεχαστεί στην ιστορία του χρόνου.

Halle Berry – Catwoman (2004)

Όταν μιλάμε για κακές ερμηνείες, δεν μπορεί να μη μας έρθει στο μυαλό η Halle Berry ως Catwoman, λίγα χρόνια μετά το Όσκαρ καλύτερης ερμηνείας που είχε κερδίσει για το Monster’s Ball. Η ερμηνεία της στο Catwoman ήταν σίγουρα άξια του Χρυσού Βατόμουρου που κέρδισε, το οποίο η Berry παρέλαβε με πολύ χιούμορ αυτοπροσώπως.

Al Pacino – Jack and Jill (2011)

Δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ το υποκριτικό ταλέντο του Al Pacino, αλλά ακόμα και αυτός μας έχει χαρίσει μερικές αμφιβόλου ποιότητας ερμηνείες. Καμία βέβαια δεν ήταν τόσο αξέχαστα κακιά όσο το cameo που έκανε στο Jack and Jill του Adam Sandler. Δεν ήταν καθόλου αστεία, και δεν τιμάει την μέχρι τότε υποκριτική του καριέρα.

George Clooney – Batman & Robin (1997)

Σίγουρα δεν μπορεί να πάρει ο Clooney όλη την ευθύνη για το πόσο αποτυχημένη ήταν η ταινία του Joel Schumacher. Από την αρχή μέχρι το τέλος, το concept ήταν τελείως παρερμηνευμένο από τους δημιουργούς, με ένα εν τέλει ασόβαρο αποτέλεσμα. Κάπως έτσι έχουμε έναν από τους χειρότερους Batman που πέρασαν από τη μεγάλη οθόνη.

Robert De Niro – Dirty Grandpa (2016)

Κάποτε είχαμε στο μυαλό μας τον Robert De Niro σαν έναν από τους καλύτερους ηθοποιούς του πλανήτη, και όχι άδικα. Είναι απορίας άξιο πως ένας τέτοιος ηθοποιός κατέληξε να παίζει τον αθυρόστομο και άτακτο παππού του Zac Efron στο Dirty Granpa.

Robert Downey Jr – Dolittle (2020)

Λατρεύουμε τον Robert Downey Jr μέχρι εκεί που δεν πάει. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά άλλωστε με τον απίστευτα χαρισματικό και λίγο αλαζόνα Tony Stark. Πέρα όμως από το Marvel Cinematic Universe, δεν έχουμε δει κάποια αξιοσημείωτη ερμηνεία, με χειρότερη όλων αυτή στο Dolittle, στο ρόλο του τελείως άχαρου γιατρού που μιλάει στη γλώσσα των ζώων.

Tom Hardy – Capone (2020)

Με τις πολύ δυνατές επιλογές του Tom Hardy σε ταινίες όπως το Bronson ή το Mad Max: Fury Road, μας έκανε εντύπωση να τον δούμε να υποδύεται τον γνωστό gangster στο Capone του Josh Trank. Μια ερμηνεία όπως ανέφεραν κριτικοί στα social media, δεν υπήρχε καμία απολύτως δομή, σκηνοθεσία, η και νόημα.

Michael Caine – Jaws: The Revenge (1987)

Όλοι αναρωτιόμαστε πως κατέληξε ο μεγάλος Michael Caine στην τέταρτη ταινία του franchise του Jaws. Όπως έχει πει και ο ίδιος για την ταινία, “δεν την έχω δει ποτέ, αλλά είναι τραγική σε όλα τα επίπεδα. Έχω δει όμως το σπίτι που έφτιαξα με τα χρήματα που έκανα, και είναι φανταστικό .”

Naomi Watts – Diana (2013)

Με εξαίρεση το περσινό Spencer, δεν υπήρχε ποτέ κάποια ιδιαίτερα πετυχημένη ερμηνεία της πριγκίπισσας Diana που να θυμόμαστε. Θυμόμαστε όμως τη χειρότερη αυτών, και ήταν της κατά τα άλλα πολύ αγαπημένης Naomi Watts. Δεν ήταν τόσο η ίδια, όσο το συνολικό αποτέλεσμα της ταινίας, το οποίο ήταν πολύ κακό και υποδεέστερο ποιοτικά.

Idris Elba – Cats (2019)

Όταν μιλάμε για την αμερικάνικη κινηματογραφική εκδοχή του μιούζικαλ του Andrew Lloyd Webber, η μια ερμηνεία είναι τρισχειρότερη από την άλλη. Δεν φταίει λοιπόν τόσο ο Idris Elba για το αποτέλεσμα, αλλά το τόσο κακό και υπερβολικό CGI, έκανε τον ρόλο του Macavity τελείως εξωγήινο, με κανένα στοιχείο από την απλότητα που διέκρινε όλους τους χαρακτήρες σε κάθε θεατρική εκδοχή που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos