12 ταινίες με ατυχήματα στα γυρίσματα

Δημοσίευση: 10 Ιουνίου 2019, 18:16
Συντάκτης:

Ο Ντάνιελ Κρεγκ μπορεί να οφείλει στον ρόλο του σαν James Bond πάρα πολλά για την καριέρα του, αλλά έχει σταθεί αρκετά άτυχος στα γυρίσματα των φιλμ στο μυθικό κατασκοπικό franchise στο οποίο πρωταγωνιατεί. Έχει τραυματιστεί τρεις φορές στα γυρίσματα, με αποκορύφωμα την πρόσφατη για το Bond 25, για την οποία αναγκάστηκε να υποβληθεί σε μικρή εγχείρηση. Συγκεντρώσαμε 12 περιπτώσεις ταινιών στις οποίες οι σταρ τραυματίστηκαν ελαφρά, σοβαρότερα ή και σε κάποιες από αυτές, μοιραία: 

 1. “Citizen Kane” (1941)

Ο Orson Welles, ο οποίος εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε σκηνή σε αυτή την ταινία, έσπασε τον αστράγαλό του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για το “Citizen Kane”. Για λίγες εβδομάδες, ο Welles αναγκάστηκε να σκηνοθετεί από το αναπηρικό καροτσάκι, ενώ ταυτόχρονα ανακάλυψε και πετυχημένους τρόπους για να εμφανίζεται μπροστά από την κάμερα και για τις δικές του σκηνές.

 1. “Raintree County” (1957)

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας “Raintree Country”, Montgomery Clift, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, υπέστη ένα πολύ σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα, το οποίο θα μπορούσε να του κοστίσει τη ζωή. Κουρασμένος και με hangover, ο Clift οδήγησε το αυτοκίνητό του πάνω σε μια κολώνα, με αποτέλεσμα να σπάσει την μύτη του, να κόψει το χείλος του, και να ραγίσει το σαγόνι του σε τρία σημεία. Η παραγωγή σταμάτησε για 9 εβδομάδες, ενώ υπήρξαν συζητήσεις για την αντικατάστασή του από κάποιον άλλον ηθοποιό. Με τη βοήθεια της συμπρωταγωνίστριάς του, Elizabeth Taylor, ο Clift επέστρεψε για να τελειώσει την ταίνια ακόμα και αν το μισό προσωπό του είχε παραλύσει.

 1. “The Ten Commandments” (1956)

Ο σκηνοθέτης, παραγωγός και αφηγητής της ταινίας, Cecil B. Mille, υπέφερε από ένα καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αλλά συνέχισε την εργασία του χωρίς να καθυστερήσει ιδιαίτερα την παραγωγή. Το ίδιο πρόβλημα καρδιάς τελικά, του στέρησε τη ζωή λίγα χρόνια αργότερα, το 1959.

 1. “Dr. Strangelove” (1964)

Σε μία από τις εμβληματικές ταινίες του Stanley Kubrick, ο πρωταγωνιστής Peter Sellers υποδύθηκε τρείς διαφορετικούς ρόλους: τον Group Captain Lionel Mandrake, τον President Merkin Muffley, και τον Dr. Strangelove. Το πλάνο ήταν πως θα υποδυόταν και έναν τέταρτο ρόλο, αλλά έσπασε τον αστράγαλό του, με αποτέλεσμα να τον αντικαταστήσει ο Slim Pickens στον ρόλο του Major “King” Kong.

 1. “Game of Death” (1973)

Το 1973 ο Bruce Lee βρισκόταν στα γυρίσματα του “Game of Death”, για το οποίο ήταν συγγραφέας, σκηνοθέτης, παραγωγός αλλά και πρωταγωνιστής. Για την ακριβεία, ο Lee είχε στην κατοχή του παραπάνω από 100 λεπτά υλικού, όταν το στούντιο της Warner Bros του έκανε πρόταση να πρωταγωνιστήσει στο “Enter the Dragon” (1973). Το πρωτάκουστο budget για αυτού του είδους ταινίας εκείνη την εποχή, ανερχόταν στα 850.000 δολλάρια, και ο Lee αποφάσισε να αφήσει για λίγο τα γυρίσματα του “Game of Death”, με σκοπό να επιστρέψει ύστερα από το “Enter the Dragon”. Δυστυχώς, ο Lee πέθανε από εγκεφαλικό το 1973, αφήνωντας το “Game of Death” ημιτελές.

 1. “Apocalypse Now” (1979)

Στην ταινία του Francis Ford Coppola, ο πρωταγωνιστής Martin Sheen, υπέφερε μια σχεδόν θανατηφόρα καρδιακή προσβολή, παρά το νεαρό την ηλικίας του (ήταν ακόμα στην τέταρτη δεκαετία του). Η παραγωγή πέρα από τις μυριάδες δυσκολίες που αντιμετώπισε, έπρεπε να περιμένει τον Sheen για 6 εβδομάδες μέχρι να επιστρέψει.

 1. “Twilight Zone: The Movie” (1983)

Ο Steven Spielberg και ο John Landis σκηνοθέτησαν αυτή την ανθολογία, βασισμένη στην ομώνυμη σειρά του Rod Serling. Στο επεισόδιο που σκηνοθετούσε ο Landis, έλαβε χώρα ένα θανατηφόρο ατύχημα με ένα ελικλοπτερο, που στέρησε τη ζωή του Vic Morrow, και δύο παιδιών ηθοποιών. Η ταινία κέρδισε κακή φήμη πολύ πριν βρεθεί στους κινηματογράφους, υπήρξαν πολλές μηνύσεις, ενώ η καριέρα του Landis πήρε την κάτω βόλτα.

 1. “The Crow” (1994)

Ο γιός του Bruce Lee, Brandon Lee, θα εκτοξευόταν στα ύψη με τον ρόλο του στο “The Crow”. Δυστυχώς, τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων από ένα άσφαιρο (υποτίθεται) όπλο, και πέθανε στην ηλικία των 28. Η παραγωγή είχε μπροστά της ακόμα μια εβδομάδα γυρισμάτων, και με ορισμένες αλλαγές στο σενάριο και λίγα ειδικά εφέ, κατάφερε να σώσει την ταινία.

 1. “Crouching Tiger, Hidden Dragon” (2000)

Στην επική ταινία του Ange Lee, η πρωταγωνίστρια Michelle Yeoh υπέφερε από ρήξη του χιαστού συνδέσμου στο γόνατο και χρειάστηκε να ταξιδέψει από την Ταϊβάν στην Αμερική για εγχείριση.

 1. “Casino Royale” (2006)

Ο Daniel Craig έχασε δύο δόντια κατά τη διάρκεια μιας σκηνής και ο οδοντίατρός του χρειάστηκε να ταξιδέψει από το Λονδίνο στην Καραϊβική για να διορθώσει το πρόβλημα. Στο “Quantum of Solace” ο ηθοποιός έκοψε ένα δάχτυλο, ενώ στο “Bond 25” χρειάστηκε χειρουργείο για τον αστράγαλό του.

 1. “Star Wars: The Force Awakens” (2015)

Ο Harrison Ford ευτυχώς δεν έσπασε το πόδι του, αλλά υπέστη κάταγμα σε ένα κόκκαλο και έτσι η παραγωγή της ταινίας σταμάτησε για 2 εβδομάδες το καλοκαίρι του 2014.

 1. “Mission Impossible 6” (2017)

Ο Tom Cruise, γνωστός για τα stunts του στους ρόλους του, βρισκόταν στο Λονδίνο να αιωρείται με τη βοήθεια σχοινιών για μια σκηνή, όταν έσπασε τον αστράγαλό του. Η παραγωγή θα σταματούσε τα γυρίσματα για 9 εβδομάδες, αλλά το παλικάρι μας επέστρεψε έτοιμος για δράση ύστερα από 7 εβδομάδες. Οι ασφαλιστικές εταιρείες κάλυψαν το κόστος των 80 εκατομμύρια δολλαρίων στους εμπλεκόμενους της ταινίας, οι οποίοι ξαφνικά έμειναν (για λίγο) χωρίς δουλειά. Η περίπλοκη παραγωγή, η οποία είχε ήδη ξεκινήσει έναν χρόνο πριν, κατάφερε να φέρει εις πέρας το πλάνο της χωρίς καμία καθυστέρηση. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

"Unbelievable" season 1: Ψύχραιμο και ρεαλιστικό

Σύνοψη: Μια νεαρή γυναίκα, η Μαρί, (Κέιτλιν Ντέβερ) πέφτει θύμα μασκοφόρου βιαστή μέσα στο...
1ώρα

Δράμα 2019: Οι νέοι δημιουργοί αποκαλύπτονται - Μέρος 4ο

Λίγο πριν κλείσουν οι προβολείς της φετινής διοργάνωσης του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της...
2 ώρες
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Φεστιβάλ Δράμας 2019: Τα βραβεία

Σε ένα από τα δικαίως  φημισμένα «Τέσσερα Κουαρτέτα» του, ο Τόμας Στέρν Ελιοτ, λέει...
5 ώρες