10 μεγάλες στιγμές από την πρεμιέρα του "24: live another day" - SPOILERS (φυσικά)!

Δημοσίευση: 7 Μαΐου 2014, 19:40

Πρεμιέρα ήταν αυτή και μάλιστα με διπλό χορταστικό επεισόδιο, λογικό ήταν να σταθούμε σε μερικές στιγμές που άξιζαν περισσότερο από τις υπόλοιπες στις νέες περιπέτειες του Jack Bauer/Κίφερ Σάδερλαντ και τον 9ο κύκλο του "24":

Ο Τζακ συλλαμβάνεται. Μέσα στα πρώτα 6 λεπτά η CIA τον αιχμαλωτίζει. Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν (classic)...

Update για την ζωή της κόρης του. Στην πρώτη ανάκριση που του κάνουν, μαθαίνουμε ότι η κόρη του Τζακ έκανε και δεύτερο παιδί. Μα, καλά, παππούς ο Τζακ;

Θηλυκός Τζακ; Κάθε (μα κάθε) σεζόν του "24" έχει έναν πράκτορα που λειτουργεί με τις μεθόδους του Τζακ, μην υπολογίζοντας πρωτόκολλα και ανώτερους, επιστευόμενος το ένστικτο. Εδώ είναι η νεοεμφανιζόμενη Κέιτ Μόργκαν/Ιβόν Στραχόφσκι.

Οι πρώτες λέξεις του Τζακ. Η πρώτη ατάκα έρχεται στο 45ο λεπτό της πρώτης ώρας: "Πήγαινέ με σε αυτήν (Κλόι), τώρα". Περιττό να γράψω ότι ο φύλακας έπραξε το αυτονόητο.

"Είσαι η μοναδική φίλη μου". Ο τζακ δεν επιστεύεται κανέναν προς το παρόν, εκτός φυσικά από την πρώην συνεργάτιδά του Κλόι, την οποία και διέσωσε από τα χέρια της CIA.

Τι δουλειά έχει εδώ η Katelyn Stark; Η Μισέλ Φέρλεϊ, γνωστή από τον ρόλο της σαν μητρίαρχο της οικογένειας Σταρκ στο Game Of Thrones, δεν είχε εξαγγελθεί στα credits και μάλιστα κατέχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο: της συντονίστριας, του σκοτεινού εγκέφαλου που κρύβεται πίσω από την επεικείμενη τρομοκρατική επίθεση! Ρόλος που αρχικά προοριζόταν για την Τζούντι Ντέιβις, αλλά δεν μας χάλασε.

Ο Στίβεν Φράι στον ρόλο του Βρετανού Πρωθυπουργού; Τι ευχάριστη έκπληξη ήταν αυτή; Σίγουρα μια αναπάντεχη προσθήκη στο πάνθεον των ξένων ηγετών της σειράς και σίγουρα αυτός με το πιο βρετανικό όνομα από όλα στο παρελθόν: Alastair Davies.

One man army. Όταν ο Τζακ βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν μεγαλέμπορο ναρκωτικών και την συμμορία του, με ηρεμία τους εξήγησε ότι μπορεί να τον βλέπουν σόλο, αλλά δεν έχουν καμία τύχη να γλυτώσουν και μάλιστα τους έδωσε και 10'' περιθώριο να την κάνουν χωρίς μανούρες. Αυτοί αρνήθηκαν και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έφαγαν πολύ ξύλο. Ένας, ένας, για να μην μείνουν παραπονεμένοι.

"Damn it, Chloe!". Ατάκα - σήμα κατατεθέν, με τον Τζακ να την ξεστομίζει λίγο πριν το τέλος του δευτέρου επεισοδίου, όταν η Κλόι διαπιστώνει ότι όλα τα στοιχεία που είχαν βρει για την τρομοκρατική επίθεση, αυτό-σβήστηκαν από το στικάκι αποθήκευσης...

Καλοσωρίζουμε την Σιμόν. Η Έμιλι Μπέρινγκτον αποδεικνύεται πολύ πιο γατόνι στο τέλος του 2ου επεισοδίου από τη ναζιάρα γατούλα που υποδύεται μέχρι τότε και αν και το μέλλον της δεν προμηνύεται λαμπρό σε διάρκεια, την στηρίζουμε για τις στιγμές ποιότητας που προσφέρει!

Απόστολος Κίτσος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos