Στα θερινά σε επανέκδοση το "Funny Face"

Δημοσίευση: 27 Ιουλίου 2016, 18:32

Προβάλλεται σε επανέκδοση στα θερινά από αύριο Πέμπτη 28/7/16, το υποψήφιο για 4 Όσκαρ (σεναρίου, φωτογραφίας, σκηνικών, κοστουμιών), το «Funny Face».

Ο μετρ του κινηματογραφικού μιούζικαλ, Στάνλεϊ Ντόνεν, μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μιούζικαλ του Broadway, Funny Face, με τους αξεπέραστους Φρεντ Ασταίρ κι Όντρεϊ Χέπμπορν.

Σύνοψη:  Η Τζο θεωρεί τον κόσμο της μόδας μια ανοησία, έως ότου την ανακαλύψει ο διάσημος φωτογράφος Ντικ Έιβερι και την πείσει να γίνει μοντέλο. Μαζί, βάζουν σκοπό να μετατρέψουν τον κόσμο αυτό από απλά όμορφο, σε έξυπνο επίσης. Η γοητεία του Παρισιού, η πανέμορφη Όντρεϊ Χέπμπορν με τα διάσημα Givenchy συνολάκια της, και οι υπέροχες μελωδίες στην κλασική επανέκδοση της πιο λαμπερής ταινίας του καλοκαιριού.

Η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, διαφέρει σε πολλά σημεία, διατηρώντας μόνο τέσσερα από τα τραγούδια του θεατρικού. Ο Φρεντ Αστέρ πρωταγωνίστησε και στο θεατρικό με την αδερφή του Αντέλ Αστέρ.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη ταινίας της «Ωραία μου Κυρία», η Χέπμπορν ερμηνεύει όλα τα τραγούδια η ίδια στο Funny Face.

Σύμφωνα με τη Χέπμπορν, επέμεινε ως όρο για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία, να είναι στο πλευρό της ο Φρεντ Αστέρ.

Ο χαρακτήρας του Αστέρ είναι εμπνευσμένος από την καριέρα του Ρίτσαρντ Άβεντον, ο οποίος είναι υπεύθυνος για πολλές από τις φωτογραφίες που εμφανίζονται στην ταινία, μεταξύ των οποίων κι αυτές των τίτλων αρχής. Η πιο διάσημη ίσως φωτογραφία από την ταινία, είναι το κοντινό της Χέπμπορν, που φαίνονται μόνο τα μάτια η μύτη και το στόμα της, εσκεμμένα υπερεκτεθειμένη στο φως.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos