ΣΕΙΡΕΣ

"Snatch" season 1: Eυχάριστο, αλλά όχι αλήτικο

Δημοσίευση: 3 Ιουνίου 2018, 12:40

Βρετανικό γκανγκστερικό σκηνικό που αποδίδει φόρο τιμής με τον τίτλο του στο αγαπημένο Snatch του Guy Ritchie. Ο Albert Hill (Luke Pasqualino), ο Charlie (Rupert Grint) και ο Billy (Lucien Laviscount) είναι hustlers, με έντονη δραστηριότητα στην σκοτεινή πλευρά της πόλης και με πολλά ανοιχτά μέτωπα με τους λάθος ανθρώπους. Την περιπέτεια σηματοδοτεί η -κατά λάθος- κλοπή ράβδων χρυσού από την τριάδα, μετά από παρότρυνση της επίσης διαπλεκόμενης Lotti (Phoebe Dynevor).

Αισθητική που δεν έχουμε συνηθίσει σε σειρές τέτοιου τύπου με το ενδυματολογικό κομμάτι άκρως προσεγμένο, την φωτογραφία και την χρωματική της παλέτα φιλόξενα στο μάτι και όλα αυτά σε urban πλαίσιο με έντονο βρετανικό στοιχείο. Είναι μια ευχάριστη σειρά με διαρκείς ανατροπές που καταφέρνουν να κρατήσουν το ενδιαφέρον του θεατή.

Στα επιμέρους βέβαια, το χάνει και για τους πιο αυστηρούς, απογοητεύει -δεδομένης της σύγκρισης που προκαλεί φέροντας τον συγκεκριμένο τίτλο και το ίδιο «αλήτικο» περιεχόμενο με το Snatch του 2000 που έχει χαραχτεί στη μνήμη μας. Οι ερμηνείες είναι μέτριες από κάποιους, όπως αυτή του Rupert Grint, αλλά οι περισσότεροι υποδύονται τους ρόλους επιτηδευμένα, με στημένες πόζες και μορφασμούς, γεγονός που κουράζει πριν φτάσουμε καν μέση της σεζόν. Το σενάριο είναι πρωτότυπο και δεν παρουσιάζει κενά, όμως κι εκεί διακρίνεται ερασιτεχνική προσέγγιση, με τις συνεχείς ατελέσφορες τακτικές των πρωταγωνιστών να οδηγούν σε γκάφες – γεγονός που τους κατατάσσει σε β’ κατηγορίας hustlers και σαφώς αφαιρεί από τη γοητεία τους.

Τα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν έχουν ξεκινήσει στη Μάλαγα της Ισπανίας και αναμένουμε να προβληθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Tζίνα Κουβαρά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos