/ Πήγες Θερινό Σινεμά;

Θα μετρήσουμε πολλά αστέρια μέχρι να ολοκληρώσουμε το αφιέρωμα στα θερινά!

Δες που πήγαμε μέχρι τώρα
News

"Mr. Klein" στο Γαλλικό ΙνστιτούτοΤο Ciné-club συντονίζεται με τον κύκλο « Διαχείριση της διαφορετικότητας στο σχολείο. Εκπαίδευση του σήμερα και του αύριο» και ειδικότερα με την εκδήλωσή για την ιστορική μνήμη που διοργανώνεται με το Maison d’Izieu, και προβάλλει στις 14 Νοεμβρίου την ταινία Μίστερ Κλάιν (1976, 123') του Joseph Losey.

Κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής του Παρισιού, ο Robert Klein, ένας Αλσατός που αγοράζει έργα τέχνης σε χαμηλή τιμή, βρίσκει σταλμένη στο όνομά του την εφημερίδα Τα εβραϊκά νέα, που διανέμεται μόνο σε συνδρομητές. Σύντομα θα ανακαλύψει ότι κάποιος Εβραίος χρησιμοποιεί το όνομά του και αποφασίζει να ακολουθήσει τα ίχνη που θα τον οδηγήσουν σε αυτόν τον άγνωστο.

Πρόκειται για την πρώτη γαλλική ταινία του Joseph Losey, η οποία και κέρδισε το 1977 τρία César : καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και σκηνικών. Πρωταγωνιστούν οι Αέν Ντελόν, Ζαν Μορό.

Τρίτη 14/11/17 στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31) στις 19.30 με ελεύθερη είσοδο. Η ταινία προβάλλεται στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Δημοσίευση: 12 Nov 2017, 16:31

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

george clooney echo
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα επιχειρήσει να σκηνοθετήσει ξανά και...
3 ώρες
Το πιστόλι - λέιζερ του Han Solo (Χαν Σόλο)...
4 ώρες
Υπόθεση: O Barry, ένας μοναχικός και μάλλον καταθλιπτικός πρώην...
5 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
38784
Spentzos
7669
Odeon
4119
Odeon
3396