Κεν Λόουτς εναντίον Radiohead. Και το αντίστροφο!

Δημοσίευση: 12 Ιουλίου 2017, 17:23

Στις 19 Ιουλίου οι Radiohead παιζουν στο Τελ Αβίβ και αυτή η εμφάνισή τους έχει ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις εδώ και μήνες. Aπό διαμαρτυρίες Παλαιστίνιων ακτιβιστών που έχουν απευθύνει κάλεσμα σε πολιτισμικό μποϊκοτάζ εναντίον του Ισραήλ αλλά και καλλιτέχνες όπως οι Roger Waters, Thurston Moore.
Σειρά πήρε ο σκηνοθέτης Κεν Λόουτς ο οποίος σε δηλώσεις του στην Indepedent, είπε πως «οι Radiohead χρειάζεται να αποφασίσουν με ποιους θα συνταχθούν. Με τον καταπιεστή ή τους καταπιεσμένους. Η επιλογή είναι πολύ απλή. Κανείς μας δεν θέλει να τους δει να κάνουν το λάθος να επιδοκιμάσουν ή να καλύψουν την απολυταρχία του Ισραήλ».
Ο 81χρονος σκηνοθέτης επιτέθηκε στην απόφαση των Radiohead να παίξουν στο Ισραήλ και τους κάλεσε να συναντηθούν μαζί του ώστε να τους ενημερώσει για τους λόγους με τους οποίους διαφωνεί με την εμφάνισή τους στη χώρα.
Ο Κεν Λόουτς έκανε tweet προς τον Thom Yorke, ο οποίος απάντησε άμεσα.
«Το να παίζεις σε μία χώρα δεν είναι το ίδιο με το να ασπάζεσαι την πολιτική της κυβέρνησής της», έγραψε ο Yorke στο twitter. «Παίζουμε στο Ισραήλ πάνω από 20 χρόνια, μέσα από μια συνέχεια κυβερνήσεων, κάποιες από τις οποίες πιο προοδευτικές από άλλες. Όπως κάνουμε και με την Αμερική. Δεν εγκρίνουμε τον Νετανιάχου περισσότερο από τον Τραμπ, αλλά ακόμη εμφανιζόμαστε στις ΗΠΑ. Η μουσική, οι τέχνες και η ακαδημαϊκή γνώση πρέπει να περνούν από τα σύνορα και όχι να χτίζουν νέα. »

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη η ανάρτηση του Yorke. Εμείς, είμαστε ξεκάθαρα με τους Radiohead, που έχουν ήδη ξαναπεί, πως η μουσική υπάρχει για να ενώνει ανθρώπους και λαούς και όχι να δημιουργεί εντάσεις...
 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos