Φεστιβάλ Λάρισας 2015 - Δηλώστε συμμετοχή

Δημοσίευση: 20 Νοε. 2015, 05:07
Συντάκτης:

Για 8η συνεχή χρονιά η μη κερδοσκοπική εταιρεία για τον πολιτισμό «Artfools», διοργανώνει το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας / artfools festival 2016 από 20 έως 28 Φεβρουαρίου2016. Ένα δημοφιλές πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε χρόνο στην καρδιά της Θεσσαλίας, τη Λάρισα και το οποίο συγκεντρώνει περισσότερους από 3.000 θεατές καθώς και πολλούς επισκέπτες  από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ στηρίζεται από το Δήμο Λαρισαίων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Οι συμμετοχές για την φετινή χρονιά υπολογίζεται να ξεπεράσουν τις 1.000 από τις οποίες μετά από επιλογή της προκριματικής επιτροπής  θα προβληθούν στο διαγωνιστικό, περίπου 100 ελληνικές διεθνείς και μαθητικές.

Η Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή συμμετοχών απο δημιουργούς για το διαγωνιστικό μέρος του φεστιβαλ, όσον αφορα τις Ελληνικές και Διεθνείς ταινίες, ενώ για τις μαθητικές συμμετοχές έχει οριστει η Πέμπτη  31 Δεκεμβρίου 2015.

Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους και την αίτηση συμμετοχής, στο επίσημο site του φεστιβάλ  

Η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ αποτελείται από 12 μελή τα οποία μαζί με τους εθελοντές διοργανώνουν ένα δεκαήμερο κινηματογραφικών δράσεων όπως:

Διεθνές, Ελληνικό, Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνιστικό, animation, όπου θα απονέμιθούν Α, Β & Γ, βραβεία για κάθε κατηγορία αντίστοιχα και ειδικές διακρίσεις κατά την κρίση της κριτικής επιτροπής.

Αφιερώματα, επίσημους προσκεκλημένους, εκθέσεις φωτογραφίας, εργαστήρια, master class, κινηματογραφικά forum κ.α.

Τιμώμενη χώρα: Νορβηγία. Νορβηγικός κινηματογράφος

Νίκος ΚούνδουροςΝίκος Κούνδουρος

Προσκεκλημένοι: Νίκος Κούνδουρος (Τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ), Αλέξης Αλεξίου.

Αφιερώματα: Μεταναστευτική κρίση, αφιέρωμα στον Νίκο Κούνδουρο, αφιέρωμα στις ταινίες του τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ.

Παράλληλες προβολές: Κορεάτικος Κινηματογράφος,

Εναλλακτικός κινηματογράφος: Αφιέρωμα στον Τζον Γουώτερς,  Ιαπωνικό gore , Νοσφεράτου του Μουρνό  ‘’βουβή’’ με συνοδεία ζωντανά πιάνου,  Μπάτερ Κήτον , αυτός ο άγνωστος.

Χώροι προβολής: Κεντρική αίθουσα Victoria Cinemas / Αίθουσα Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας / Πολυχώρος Stage / Μικρό Θέατρο / Εναλλακτικός χώρος «Μεταλλουργείο»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos