Κάννες 14: Το επίσημο πρόγραμμα για Επίσημο Διαγωνιστικό & Ένα Κάποιο Βλέμμα

Δημοσίευση: 17 Απριλίου 2014, 15:43

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των ταινιών που θα προβληθούν στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών, με το "Xenia" του Πάνου Κούτρα να αποτελεί την μοναδική ελληνική συμμετοχή. Το "Xenia" είναι η πρώτη ταινία που συμμετέχει στο Φεστιβάλ Καννών μετά τον "Κυνόδοντα" του Γιώργου Λάνθιμου στο ίδιο τμήμα το 2009.

Το 67ο Φεστιβάλ Καννών θα ανοίξει την αυλαία του με το "Grace of Monaco" του Ολιβέ Νταάν και τη Νικόλ Κίντμαν πρωταγωνίστρια, ενώ στο Διαγωνιστικό Τμήμα συναντάμε πολυαναμενόμενες ταινίες από γνωστούς σκηνοθέτες. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Saint Laurent του Μπερτράν Μπονελό με τη Λέα Σεϊντού   /  Clouds of Sils Maria του Ολιβιέ Ασαγιάς με Κλόε Μόρετζ, Κρίστεν Στιούαρτ   /   Maps to the Stars του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ με Τζουλιάν Μουρ, Μία Βασικόφσκα, Τζον Κιούζακ   /   Deux Jours, Une Nuit των Ζαν-Πιερ και Λικ Νταρντέν με Μαριόν Κοτιγιάρ   /   Winter sleep του Νουρί Μπιλτζέ Τσεϊλάν   /   Mommy του Ξαβιέ Ντολάν   /   The captive του Ατόμ Εγκογιάν με Ράιαν Ρέινολντς, Ροζάριο Ντόουσον   /   Jimmy's Hall του Κεν Λόουτς   /   Adieu Au Langage του Ζαν-Λικ Γκοντάρ   /   The Search του Μισέλ Χαζαναβίσιους με Ανέτ Μπένινγκ, Μπερενίς Μπεζό   /   The Homesman του Τόμι Λι Τζόουνς με τον ίδιο και την Χίλαρι Σουάνκ   /   Mr. Turner του Μάικ Λι   /   Still the water της Ναόμι Καβάσε   /   Foxcatcher του Μπένετ Μίλερ με Στιβ Καρέλ, Μαρκ Ράφαλο, Τσάνινγκ Τέιτουμ    /   Le Meraviglie της Αλις Ρορβάσερ   /   Relatos Salvajes του Ντάμιαν Σζίφρον   /   Λεβιάθαν του Αντρέι Ζβιαγκιντσεφ   /   Timbuktu του Αμπντεραχμάνε Σισάκο

Στο "Ενα Κάποιο Βλέμμα" που ανοίγει επίσημα με το "The Party Girl" των Μαρί Αματσουκέλι, Κλερ Μπέργκερ και Σαμιουελ Θέις, εκτός από τον Πάνο Κούτρα, ξεχωρίζουν το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ράιαν Γκόσλινγκ με άλλο τίτλο «Lost River» (και Κριστίνα Χέντρικς, Εύα Μέντες, Σίρσε Ρόναν), τη νέα ταινία της Ασια Αρτζέντο, "Ιncompressa" με την Σαρλότ Γκαινσμπούρ, αλλά και του Ματιέ Αμαλρίκ, "La chambre bleue". Αναλυτικά η λίστα εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos